Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην υπουργός Τραμπ: «Ανοησίες» τα περί εκλογικής νοθείας

Πρώην υπουργός Τραμπ: «Ανοησίες» τα περί εκλογικής νοθείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ,

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ντόναλντ Τραμπ, Μπιλ Μπαρ, είχε κρίνει την 1η Δεκεμβρίου του περασμένου έτους ότι δεν είχε βρεθεί κανένα αποδεικτικό στοιχείο για εκλογική νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Οι ισχυρισμοί τού τέως προέδρου ήταν «ανοησίες», εκμυστηρεύεται τώρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Atlantic, η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή, εκείνος που ήταν ένας από τους ισχυρότερους υπερασπιστές του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου, περιγράφει πώς αποφάσισε τελικά να τον αντικρούσει δημόσια.

«Είχε φτάσει πια ώρα ή να το αποδείξουμε ή να το βουλώσουμε», είπε.

«Αν υπήρχαν αποδείξεις νοθείας, δεν είχα κανένα κίνητρο να το αποκρύψω, αλλά από την αρχή είχα την υποψία ότι δεν υπήρχε τίποτα: ήταν ανοησίες», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι εξέτασε ορισμένους από τους ισχυρισμούς του στρατοπέδου του τέως προέδρου, ιδίως τις κατηγορίες για μηχανήματα καταμέτρησης ψήφων με προσθήκη ψήφων στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

«Δεν υπήρχε καμία διαφορά πουθενά» μεταξύ των αποτελεσμάτων αυτών των μηχανημάτων και των χειροκίνητων καταμετρήσεων, τόνισε.

Ο Μπιλ Μπαρ, ένας υπερσυντηρητικός πολιτικός, εξηγεί επίσης ότι δέχθηκε πίεση από τον ηγέτη της ρεπουμπλικανικής τότε πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, ο οποίος ήταν πεπεισμένος ότι οι τότε δηλώσεις του Τραμπ υπονόμευσαν την εκστρατεία των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές για τη Γερουσία στην Τζόρτζια.

Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός, ο ΜακΚόνελ του είπε:

«Κοίτα, χρειαζόμαστε τον πρόεδρο στην Τζόρτζια και δεν μπορούμε να του επιτεθούμε μετωπικά αυτή τη στιγμή», «είστε σε καλύτερη θέση να εμφυσήσετε λίγο ρεαλισμό σε αυτή την κατάσταση».

Την 1η Δεκεμβρίου, ο Μπιλ Μπαρ δήλωσε δημοσίως ότι δεν είχε δει νοθεία σε κλίμακα που θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η αντίδραση του Λευκού Οίκου ήταν άμεση. «Πώς μπόρεσες να το κάνεις αυτό σε μένα;», «Πρέπει να μισείς τον Τραμπ», του είπε ο πρόεδρος σε μια τεταμένη συνάντηση λίγες ώρες αργότερα.

Δύο εβδομάδες μετά, ο Μπαρ ανακοίνωσε την παραίτησή του με μια επιστολή γεμάτη επαίνους για τον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς αναφορά στις εκλογές.

Ο τέως πρόεδρος δεν τον έχει συγχωρήσει μέχρι σήμερα.

«Η αδυναμία του Μπιλ Μπαρ βοήθησε στην κατάπνιξη του εγκλήματος του αιώνα: στις κλεμμένες προεδρικές εκλογές του 2020», έγραψε σε δήλωση του την Κυριακή. «Ο Μπιλ Μπαρ με απογοήτευσε πολύ».

Σχετικά άρθρα