Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ράμα «τρολάρει» τον Ζάεφ: Ελπίζω να μην θέλουν να σας αλλάξουν το όνομα σε Δυτική Βουλγαρία

Ο Ράμα «τρολάρει» τον Ζάεφ: Ελπίζω να μην θέλουν να σας αλλάξουν το όνομα σε Δυτική Βουλγαρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Έντι Ράμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζόραν Ζάεφ, Σκόπια,

«Όλοι έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται απογοητευμένοι, γιατί ξαφνικά εμφανίζεται η Βουλγαρία και θέλει κάτι περισσότερο.

»Είπα στον Ζόραν Ζάεφ ότι ελπίζω ότι δεν θα θέλουν να σας αποκαλέσουν Δυτική Βουλγαρία, γιατί τότε θα πρέπει να διαπραγματευτείτε ξανά με τους Έλληνες…», είπε προ ημερών ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, Ζόραν Ζάεφ, στα Σκόπια.

Την προηγουμένη, η Βουλγαρία επιβεβαίωσε ότι δεν θα εγκρίνει το διαπραγματευτικό πλαίσιο της Βόρειας Μακεδονίας για ένταξη στην ΕΕ.

Έτσι η Αλβανία θα πρέπει να περιμένει καθώς οι δύο χώρες προχωρούν σε ένα πακέτο.

«Θα πρέπει να περιμένουμε ξανά, αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο και να βασιστούμε στον εαυτό μας, όχι μόνο σε αυτά που λένε οι Βρυξέλλες», ανέφερε ο Ράμα στην «Σλόμποντεν Πέτσατ».

Ο Ζάεφ από την πλευρά του σχολίασε ότι ο αποκλεισμός της χώρας του προς την ΕΕ αποκαλύπτει ένα πρόβλημα στην Κοινότητα.

«Η Ευρώπη έχει ένα πρόβλημα σήμερα.

»Η μεγάλη, οραματική ιδέα μιας ενωμένης Ευρώπης έχει ένα πρόβλημα σήμερα.

»Και το πρόβλημα βρίσκεται στην ίδια την ΕΕ.

»Οι Βρυξέλλες μας είπαν ότι η ΕΕ δεν κατάφερε να βρει έναν τρόπο για να εξασφαλίσει την άξια ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων.

»Αυτό είναι πρόβλημα, 26 κράτη μέλη της ΕΕ αποτυγχάνουν να αποτρέψουν τον αποκλεισμό ενός κράτους μέλους είναι ένα πρόβλημα της Ευρώπης που προκαλείται από την ίδια την ΕΕ», δήλωσε ο Ζάεφ.

Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχόλιο: Ας μάθει ο Ζάεφ να τηρεί πρώτος εκείνος τις συμφωνίες και ύστερα θα δικαιούται να κουνά το δάχτυλο στους Βούλγαρους. Επίσης, με εκείνες τις πινακίδες στα αγάλματα στα Σκόπια, που θα αναφέρουν ότι πρόκειται για μνημεία του ελληνικού πολιτισμού, ο κ. Ζάεφ έκανε τίποτα; Με τα βιβλία ιστορίας; Τίποτα και εκεί. Σε ό,τι αφορά τον ελληνικής καταγωγής Έντι Ράμα, να μην κάνει πλάκα με άλλους, διότι και η δική του χώρα θα μπορούσε να λέγεται Βόρεια Ήπειρος ή νότια Ιλλυρίδα. Ωστόσο, το σχόλιο περί Δυτικής Βουλγαρίας ήταν πονηρό και πετυχημένο…

Σχετικά άρθρα