Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό πολεμικό έριξε προειδοποιητικές βολές κατά βρετανικού αντιτορπιλικού

Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό πολεμικό έριξε προειδοποιητικές βολές κατά βρετανικού αντιτορπιλικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Βρετανικό Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό, Εύξεινος Πόντος, Ηνωμένο Βασίλειο, Μαύρη Θάλασσα, Ρωσία, Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, Ρωσικός Στόλος,

Στην Μαύρη Θάλασσα σημειώθηκε θερμό επεισόδιο, όταν ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικές βολές κατά βρετανικού πολεμικού πλοίου.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, η Ρωσία κατηγορεί το βρετανικό πλοίο για παραβίαση των θαλασσίων συνόρων στην περιοχή.

Νωρίτερα, η Μόσχα κάλεσε τις ΗΠΑ και τις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.

Αντ’ αυτού, ζήτησε «πολυμερείς προσπάθειες» με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας, ενώ τάχθηκε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην περιοχή χωρίς ανεπιθύμητη «βοήθεια» από άλλες δυνάμεις.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας, μαζί με τη συνοριακή υπηρεσία του FSB της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σταμάτησαν την παραβίαση των ρωσικών συνόρων από βρετανικό αντιτορπιλικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στις 11.52 το βρετανικό αντιτορπιλικό διέσχισε τα ρωσικά σύνορα και μπήκε στην θάλασσα του Cape Fiolent εντός τριών χιλιομέτρων.

Ζητήθηκε από το βρετανικό αντιτορπιλικό να αλλάξει ρότα, αλλά εκείνο δεν υπάκουσε.

Προειδοποιήθηκε πως θα γίνει και χρήση πυρών, αλλά πάλι δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Στις 12.06 και 12.08 το συνοριακό περιπολικό πλοίο πραγματοποίησε προειδοποιητικά πυρά ενώ στις 12.19 την σκυτάλη πήρε το αεροσκάφος Su-24m όπου πραγματοποίησε προειδοποιητικό βομβαρδισμό προς το βρετανικό αντιτορπιλικό.

Στις 12.23 με κοινές δράσεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και της Υπηρεσίας Συνόρων της FSB, το βρετανικό αντιτορπιλικό βγήκε από τα θαλάσσια χωρικά ύδατα της Ρωσίας.

Σχετικά άρθρα