Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση της Bild για τις εκλογές στη Γερμανία

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση της Bild για τις εκλογές στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bild, CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Γερμανία, Δημοσκοπήσεις, Εκλογές,

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας INSA η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας «Βild», το ποσοστό Xριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) ανέρχεται πλέον σε 28,5% (+1% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση).

Των Πρασίνων σε 19% (-0,5%), των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) σε 15,5% (-1%), των Φιλελευθέρων 14% (+0,5%), το ποσοστό του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) ανέρχετα σε 10,5% (-0,5%) και της Αριστεράς σε 7% (+1%).

Το ποσοστό των υπολοίπων –μικρότερων- κομμάτων ανέρχεται συνολικά στο 5,5% (-0,5%).

Τα σενάρια για την Γερμανία

Ένας συνασπισμός Xριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) και Πρασίνων θα είχε μια εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία αφού θα συγκέντρωνε συνολικό 47,5%.

Ένας συνασπισμός Πρασίνων, Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και Φιλελευθέρων (FDP) θα ήταν κατά τι ισχυρότερος αφού θα συγκέντρωνε το 48,5%.

Ο σημερινός συνασπισμός CDU / CSU και SPD θα συγκέντρωνε μόνο 44% και ένας συνασπισμός Πρασίνων, SPD και Αριστεράς 41,5% και επομένως δεν θα είχαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωα με την σημερινή δημοσκοπική τάση.

Ο προϊστάμενος της INSA Χέρμαν Μπίνκερτ σχολιάζοντας την δημοσκόπηση είπε στην Bild:

«Η απόσταση μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών και των Πρασίνων αυξάνεται, η απόσταση μεταξύ του SPD και του FDP μειώνεται.

»Η κατάκτησης της πρώτης θέσης από τους Πράσινους γίνεται όλο και πιο απίθανη, αφού CDU/CSU προηγούνται με μεγάλη διαφορά πλέον.

»Ο εκτοπισμός των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) από την τρίτη θέση και η κατάκτησή της από τους Φιλελεύθερους δεν φαίνεται πλέον κάτι αδύνατο».

Σχετικά άρθρα