Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι συνέλαβαν τέσσερις νοσοκόμες στην κατεχόμενη Τελ Αμπιάντ

Οι Τούρκοι συνέλαβαν τέσσερις νοσοκόμες στην κατεχόμενη Τελ Αμπιάντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νοσηλευτές / Νοσηλεύτριες, Νοσοκόμα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τελ Αμπιάντ, Τζιχαντιστές,

Φιλότουρκοι εθνοϊσλαμιστές Τουρκμένοι, μισθοφόροι της Τουρκίας, συνέλαβαν την Κυριακή τέσσερις νοσοκόμες που εργάζονται στο νοσοκομείο της Τελ Αμπιάντ στη βόρεια Συρία, μία πόλη που τελεί υπό παράνομη τουρκική κατοχή, με την κατηγορία ότι συνεργάζονται με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Η Τελ Αμπιάντ είναι μια συνοριακή πόλη. Όταν την κατείχε το Ισλαμικό Κράτος ήταν η «πύλη» που εισέρχονταν από την Τουρκία εφόδια και εθελοντές τζιχαντιστές.

Οι Κούρδοι κατέλαβαν την Τελ Αμπιάντ με τη βοήθεια των Αμερικανών τον Ιούνιο του 2015, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στον ανεφοδιασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Τον Οκτώβριο του 2019 η πόλη καταλήφθηκε από τον τουρκικό στρατό και τους μισθοφόρους του τζιχαντιστές, υπό τον οποίων την κατοχή παραμένει μέχρι και σήμερα.

Σχετικά άρθρα