Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μόσχα: Εμβολιασμένοι κόλλησαν την παραλλαγή «Δέλτα»

Μόσχα: Εμβολιασμένοι κόλλησαν την παραλλαγή «Δέλτα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Δέλτα, Μόσχα, Ρωσία,

Ερωτηματικά αλλά και ανησυχία προκαλεί η δήλωση του κυβερνήτη της Μόσχας, σχετικά με τα αποτελέσματα των ρωσικών εμβολίων απέναντι στο ινδικό στέλεχος.

Με δήλωση του ο Σεργκέι Σομπιάνιν αποκάλυψε πως στη Μόσχα, εντοπίστηκαν περιπτώσεις επανεμφάνισης με κορωνοϊό σε πολίτες, μεταξύ αυτών και εκείνων που είχαν εμβολιαστεί.

«Σε αντίθεση με το στέλεχος “Βουχάν”, για να προστατευτεί κάποιος από το “Ινδικό Στέλεχος”, το επίπεδο ανοσίας του πρέπει να είναι διπλάσιο.

»Εκείνοι οι πολίτες που δεν θα είχαν αρρωστήσει από το προηγούμενο στέλεχος του κορονoϊού της “Βουχάν” μπορούν να νοσήσουν.

»Συναντούμε ασθένειες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και αρκετοί που εμβολιάστηκαν.

»Δεν υπάρχουν τόσες πολλές περιπτώσεις, αλλά η ανοσία τους μειώνεται, οπότε πολλοί πολίτες, κατά πάσα πιθανότητα, απαιτείται να επανεμβολιαστούν».

Η έντιμη και δημόσια παραδοχή του κυβερνήτη της Μόσχας αναφορικά για τη μικρή διάρκεια των αντισωμάτων για όσους έχουν εμβολιαστεί, έρχεται σε πλήρη ταύτιση με την γνώμη του Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ (διευθυντή του ινσιτούτου Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το Sputnik-V), o οποίος πρόσφατα κάλεσε τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, εξαιτίας του Ινδικού Στελέχους, να ελέγχουν το επίπεδο αντισωμάτων τους και αν χρειαστεί να επανεμβολιαστούν.

Η εξέλιξη αυτή αποδυναμώνει το δυνατό χαρτί τουλάχιστον των δυο εκ των τριών ρωσικών εμβολίων.

Θυμίζουμε πως το δυνατό χαρτί του Sputink-V ήταν η ανοσία διάρκειας τουλάχιστον δυο χρόνων.

Πρόσφατα και οι επικεφαλής του δεύτερου πιο προβεβλημένου ρωσικού εμβολίου του EpiVacCorona, υποστήριξαν πως ύστερα από έξι μήνες μετά και τον πλήρη εμβολιασμό το 50% των πολιτών εξακολουθεί να έχει αντισώματα.

Το ινδικό στέλεχος μεταδίδεται με αστραπιαία ταχύτητα

«Το ινδικό στέλεχος του κορωνοϊού είναι “πιο θυμωμένο” από αυτό της Βουχάν και η ασθένεια προχωρά με αστραπιαία ταχύτητα ύστερα από τη μόλυνση».

Την ιδιαίτερα ανησυχητική αυτή δήλωση έκανε ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Γκαμαλέγια για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία, το οποίο ανέπτυξε το Sputnik-V και το Sputnik Light.

Ο Ρώσος επιστήμονας επισήμανε ακόμα πως το ινδικό στέλεχος μειώνει το χρόνο για μετάβαση από ήπια συμπτωματολογία στις σοβαρές μορφές εκδήλωσης της νόσου, αυτό έχει αποτέλεσμα να μειώνεται αντίστοιχα και ο χρόνος για την πιθανή εμφάνιση των δικών του αντισωμάτων.

Τέλος ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ επανέλαβε πως το Sputnik-V καλύπτει όλες τις γνωστές μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Διαβάστε επίσης: Ταχεία η εξάπλωση της παραλλαγής «Δέλτα» – Αγγλία, Βέλγιο, Πορτογαλία σε συναγερμό

Σχετικά άρθρα