ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουσουλμανική Αδελφότητα: Οι Λίβυοι δεν επαναστατούσαν στην τουρκοκρατία – Ποια η αλήθεια

Μουσουλμανική Αδελφότητα: Οι Λίβυοι δεν επαναστατούσαν στην τουρκοκρατία – Ποια η αλήθεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Ισλαμιστές, Λιβύη, Οθωμανική Αυτοκρατορία, Τουρκία,

Ένα κορυφαίο μέλος της λιβυκής Μουσουλμανικής Αδελφότητας και μέλος του Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης, ο Άμπντουλ Ραζάκ αλ Αράντι, δήλωσε ότι ο λαός της Λιβύης γενικά δεν πολεμούσε ενάντια στην οθωμανική κατοχή (τουρκοκρατία) στη Λιβύη και πρόσθεσε ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν χαλιφάτο.

«Ναι, υπήρξαν ορισμένες περιπτώσεις εξέγερσης λόγω φόρων, αλλά δεν θεωρήθηκε ποτέ τζιχάντ, όπως συνέβη με τον αγώνα κατά των Ιταλών», έγραψε στο Twitter.

Βεβαίως ψεύδεται. Αυτό που ο Αλ Αράντι περιέγραψε ως κάποια «εξέγερση», ήταν η λιβυκή επανάσταση κατά των Οθωμανών με ηγέτη τον σεΐχη των φυλών Μαχαμίδ, Γκούμα αλ Μαχμούδι, μεταξύ του 1835 και του 1858 ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία, την καταπίεσή της στον λαό της Λιβύης και την επιβολή υψηλών φόρων.

Λίβυοι ιστορικοί επιβεβαιώνουν ότι ο Αλ Αράντι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προσπαθεί να παραποιήσει την ιστορία των φυλών της Λιβύης και τον τζιχάντ τους ενάντια στην οθωμανική κατοχή.

Σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία, οι μάχες ενάντια στους Οθωμανούς διήρκεσαν περίπου ένα τέταρτο του αιώνα, μεταδίδει η ιστοσελίδα Al Marsad.

Σχετικά άρθρα