Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ινδική μετάλλαξη Δέλτα εντοπίζεται σε περισσότερες από 80 χώρες

Η ινδική μετάλλαξη Δέλτα εντοπίζεται σε περισσότερες από 80 χώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Δέλτα, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,

Το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορωνοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, έχει πλέον εξαπλωθεί σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει να μεταλλάσσεται, ανέφεραν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την Τετάρτη.

Το στέλεχος Δέλτα αποτελεί πλέον το 10% των νέων κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, από 6% την περασμένη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το CNBC, που προσθέτει ότι με βάση μελέτες που έχουν γίνει αποδεικνύεται ακόμη πιο μεταδοτικό από άλλες μεταλλάξεις.

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ ανέφεραν επίσης ότι υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν πως προκαλεί πιο σοβαρά συμπτώματα, αν και πρόσθεσαν ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθούν αυτά τα συμπεράσματα.

Ο ΠΟΥ επεσήμανε, ακόμη, ότι παρακολουθεί πρόσφατες αναφορές για ένα μεταλλαγμένο στέλεχος «Δέλτα+».

«Νομίζω ότι σημαίνει πως έχει εντοπιστεί μια πρόσθετη μετάλλαξη», δήλωσε η Μαρία Βαν Κέρχοφ, αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι «δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες», συστήνοντας εντόνως να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά νέοι ενήλικες.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων χαρακτήρισαν την μετάλλαξη Δέλτα ως «ανησυχητική μετάλλαξη» στις ΗΠΑ την Τρίτη, χαρακτηρισμό που τις έχει δώσει ο ΠΟΥ από τις αρχές Μαΐου.

Σχετικά άρθρα