Μετάλλαξη ΔέλταΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Σούκρι-Μανγκούς: «Η Αίγυπτος απαιτεί την άμεση αποχώρηση όλων των μισθοφόρων και ξένων μαχητών από τη Λιβύη»

Συνάντηση Σούκρι-Μανγκούς: «Η Αίγυπτος απαιτεί την άμεση αποχώρηση όλων των μισθοφόρων και ξένων μαχητών από τη Λιβύη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Λιβύη, Νάτζλα Μανγκούς, Σάμεχ Σούκρι,

Την Τρίτη, η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Νάτζλα Μανγκούς πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό της, Σάμεχ Σούκρι, στο περιθώριο της συμμετοχής τους στην έκτακτη συμβουλευτική συνάντηση του Αραβικού Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε στο Κατάρ.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, τονίζοντας τη σημασία της προώθησης της πολιτικής διαδικασίας και ανοίγοντας το δρόμο για τη διεξαγωγή των επερχόμενων εκλογών της χώρας, που έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2021

Ο Σούκρι κάλεσε τη Λίβυα ομόλογό του να επισκεφθεί το Κάιρο τις επόμενες ημέρες, για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις σχετικά με εκκρεμή περιφερειακά ζητήματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου επανέλαβε επίσης την προθυμία της χώρας του να παρέχει υποστήριξη στη Λιβύη για διασφάλιση της σταθερότητας, μακριά από ξένες παρεμβάσεις.

«Η Αίγυπτος απαιτεί την άμεση έξοδο από όλους τους μισθοφόρους και τους ξένους μαχητές από τη Λιβύη, οι οποίοι απειλούν την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου», είπε ο Σάμεχ Σούκρι στο Αλ Τζαζίρα.

Ο Σούκρι δήλωσε τη Δευτέρα ότι εξακολουθεί να διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με τις πολιτικές της Τουρκίας, είτε σε διμερές είτε σε περιφερειακό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα