ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατηγός Αλ Μαχτζούμπ: Η Τρίπολη της Λιβύης είναι μία πρωτεύουσα υπό τουρκική κατοχή

Στρατηγός Αλ Μαχτζούμπ: Η Τρίπολη της Λιβύης είναι μία πρωτεύουσα υπό τουρκική κατοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Σε συνέντευξη στο Sky News Arabia το Σάββατο, ο στρατηγός Χαλέντ αλ Μαχτζούμπ εξήγησε ότι όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις και ομάδες στη Λιβύη γεννήθηκαν από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, μεταδίδει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Al Marsad.

Είπε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα χρησιμοποιεί αυτές τις ομάδες, είτε είναι ισλαμιστικές είτε εγκληματικές συμμορίες που κάνουν λαθρεμπόριο καυσίμων και εμπορία ανθρώπων, επισημαίνοντας ότι έχουν μεγάλο συμφέρον να συνεχιστεί η αστάθεια στη Λιβύη.

Ο Αλ Μαχτζούμπ σχολίασε επίσης την επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας στην Τρίπολη το Σάββατο, σχολιάζοντας ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα έφερε την Τουρκία και η Τουρκία μετατράπηκε από υποστηρικτής σε κατακτητής της Λιβύης.

Είπε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα διευκόλυνε την τουρκική παρουσία στη Λιβύη και ότι οι Λιβύοι δεν θα μείνουν σιωπηλοί στην τουρκική κατοχή.

Απαίτησε την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη, και επεσήμανε ότι η Τουρκία ελέγχει την πολιτική σκηνή στην Τρίπολη και επιβάλλει την παρουσία της ως τετελεσμένο γεγονός.

Ο Αλ Μαχτζούμπ θεώρησε την Τρίπολη ως πρωτεύουσα κατεχόμενη από την Τουρκία.

Είπε ότι η τουρκική αντιπροσωπεία εισήλθε στην Τρίπολη με αλαζονεία, και χωρίς συντονισμό με τις Αρχές της Λιβύης και δεν έδειξε κανένα σημάδι σεβασμού στην κυριαρχία της Λιβύης.

Σχετικά άρθρα