Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

513 παιδιά εργάτες σκοτώθηκαν σε εργατικά δυστυχήματα στην Τουρκία – Τριτοκοσμικό ερντογανάτο

513 παιδιά εργάτες σκοτώθηκαν σε εργατικά δυστυχήματα στην Τουρκία – Τριτοκοσμικό ερντογανάτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παιδική Εργασία, Παιδική Φτώχεια, Τουρκία,

Τουλάχιστον 513 παιδιά εργάτες έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία οκτώ χρόνια στην Τουρκία, σύμφωνα με έκθεση της Συνέλευσης Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων (İSİG) στις 11 Ιουνίου, μεταδίδει η ιστοσελίδα Duvar.

Η έκθεση ανέφερε ότι ο αριθμός των παιδιών εργατών αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, λόγω της μείωσης των εισοδημάτων των νοικοκυριών, της προτίμησης των εργοδοτών για φθηνή εργασία και του αποκλεισμού των ενηλίκων από τον τομέα της απασχόλησης.

«Η Τουρκία έχει υπογράψει πολλές συμφωνίες όσον αφορά την πρόληψη της παιδικής εργασίας.

»Όμως, ως μέρος της στρατηγικής της για τις δημόσιες σχέσεις, η πολιτική κυριαρχία προτιμά να δικαιολογήσει την παιδική εργασία, αντί να την αποτρέψει », ανέφερε η έκθεση.

Το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο αναφέρει τον αριθμό των παιδιών που εργάζονται ως 720.000, αλλά στην πραγματικότητα αυτός ο αριθμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς πιστεύεται ότι είναι τουλάχιστον 2 εκατομμύρια, σύμφωνα με την έκθεση.

«Περίπου το 30,8% των παιδιών που εργάζονται στην Τουρκία εργάζονται στον γεωργικό τομέα, ενώ το 23,7% εργάζεται στον κλάδο της βιομηχανίας και το 45,5% στον τομέα των υπηρεσιών», ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι τα παιδιά ωθούνται σε «βαρέα και επικίνδυνα έργα».

Από τα 513 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία οκτώ χρόνια, 59 πέθαναν το 2013, 54 το 2014, 63 το 2015, 56 το 2016, 60 το 2017, 67 το 2018, 67 το 2019, 68 το 2020 και 19 τους πρώτους πέντε μήνες του 2021, σύμφωνα με την έκθεση.

Το 58% των νεκρών παιδιών ήταν μετανάστες και εργάζονταν κυρίως στον τομέα των κατασκευών, της γεωργίας και της δασοκομίας.

Περίπου 169 από τα νεκρά παιδιά ήταν ηλικίας 14 ετών και κάτω, ανέφερε η έκθεση, τονίζοντας ότι η τελευταία πολιτική ατιμωρησίας βρίσκεται πίσω από την αποτυχία διάσωσης παιδιών από την εκμετάλλευση.

Ζητώντας τη νομική απαγόρευση της παιδικής εργασίας, η έκθεση ανέφερε: «Η ατιμωρησία παρατηρείται ευρέως σε εργατικά ατυχήματα / δολοφονίες που έχουν συμβεί».

Σχετικά άρθρα