Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το γερμανικό κοινοβούλιο απέρριψε προτάσεις για εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας

Το γερμανικό κοινοβούλιο απέρριψε προτάσεις για εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Μπούντεσταγκ (Γερμανική Βουλή), Τουρκία,

Το γερμανικό κοινοβούλιο (Bundestag) απέρριψε δύο ξεχωριστές προτάσεις που υπέβαλαν τα κόμματα της Αριστεράς και των Πρασίνων, ζητώντας από τη Γερμανία να επιβάλει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα Artı Gerçek.

Οι Πράσινοι και το Αριστερό Κόμμα υπέβαλαν ξεχωριστές προτάσεις στο κοινοβούλιο για εμπάργκο όπλων εναντίον της Τουρκίας, αναφέροντας τις εντάσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας στη Συρία, τη Λιβύη, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Βουλευτές από την κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας που απαρτίζουν το μπλοκ της Χριστιανικής Δημοκρατίας / Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CDU / CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), μαζί με το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) καταψήφισαν το νομοσχέδιο «Όχι όπλα στην Τουρκία» που προετοίμασε η Αριστερά.

Οι νομοθέτες από το GRÜNE, το περιβαλλοντολογικό Πράσινο Κόμμα της Γερμανίας και το ακροδεξιό «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) απείχαν από την ψηφοφορία, ανέφερε.

Ξεχωριστά, το κοινοβούλιο της Γερμανίας καταψήφισε μια πρόταση που ζητούσε την ακύρωση των αδειών πώλησης υποβρυχίων στην Τουρκία, σύμφωνα με το Artı Gerçek.

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε περίπου 22,9 εκατομμύρια ευρώ (27,8 εκατομμύρια δολάρια) σε εξαγωγές όπλων στην Τουρκία πέρυσι, ή περίπου 2 τοις εκατό συνολικά, ανέφερε η Deutsche Welle τον περασμένο μήνα.

Σχετικά άρθρα