Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάιντεν για Πούτιν: «Θα είμαι πολύ σαφής ποιοι είναι οι όροι που πρέπει να εκπληρωθούν»

Μπάιντεν για Πούτιν: «Θα είμαι πολύ σαφής ποιοι είναι οι όροι που πρέπει να εκπληρωθούν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρωσία, Τζο Μπάιντεν,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε την Κυριακή ότι θα είναι «πολύ σαφής» με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για τις διαφωνίες τους κατά την πρώτη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Τετάρτη, αναγνωρίζοντας ότι οι αμερικανορωσικές σχέσεις βρίσκονται σήμερα «στο πιο χαμηλό σημείο».

«Δεν είναι ένας διαγωνισμός για το ποιος είναι ο καλύτερος σε μια συνέντευξη Τύπου ώστε ο άλλος να έρθει σε δύσκολη θέση, θα πούμε με πολύ σαφή τρόπο ποιοι είναι οι όροι που πρέπει να εκπληρωθούν προκειμένου να αποκτήσουμε μια καλύτερη σχέση με τη Ρωσία.

»Δεν επιδιώκουμε τη σύγκρουση», είπε στους δημοσιογράφους ο Μπάιντεν στο Νιουκουέι (Αγγλία), μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της G7.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό κανάλι του NBC ανέφερε ότι Ουάσιγκτον σκοπεύει σε πρώτη φάση επιδείξει μια σκληρή προσέγγιση στη Ρωσία.

«Ένας βασικός στόχος για τον Λευκό Οίκο για τη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη θα είναι να μεταδώσει ότι ο Μπάιντεν έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα στον Πούτιν, σε αντίθεση με την ήπια σχέση που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαμόρφωσε μετά την πρώτη του συνεδρίαση με τον Πούτιν», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο πηγή του Λευκού Οίκου.

Σχετικά άρθρα