Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο – Η Αίγυπτος ενημερώνει για όλα Ελλάδα και Κύπρο

Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο – Η Αίγυπτος ενημερώνει για όλα Ελλάδα και Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Κύπρος, Σάμεχ Σούκρι, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Τις απαιτήσεις της Αιγύπτου προς την Τουρκία να συμμορφωθεί προς το διεθνές δίκαιο επανέλαβε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sada Al-Balad, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας δήλωσε ότι η Αίγυπτος αξιολογεί επί του παρόντος την πολιτική που ασκεί η Άγκυρα, δεδομένου ότι το Κάιρο πρότεινε ήδη ορισμένα θέματα που η Τουρκία θα έπρεπε να λάβει υπόψη για την άρση όλων των εμποδίων που δυσχεραίνουν την οικοδόμηση αμοιβαίων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η Αίγυπτος εργάζεται για να διερευνήσει αν η Άγκυρα είναι έτοιμη να έχει σχέσεις με το Κάιρο σε σωστή βάση και σε συμμόρφωση με το Διεθνές Δίκαιο, πρόσθεσε ο Αιγύπτιος υπουργός.

Επίσης, τόνισε ότι «είναι αναγκαίο η Άγκυρα να απέχει από οτιδήποτε αποσταθεροποιεί την ασφάλεια της Αιγύπτου», χαρακτηρίζοντας αυτό ως «ένα ιερό ζήτημα».

Όπως αναφέρει και η «Αλ Αχράμ», ο Σάμεχ Σούκρι επιβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος εργάζεται πάντα για να οικοδομεί σωστά στενές σχέσεις με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους της.

Τέλος, επεσήμανε ότι η Αίγυπτος ενημερώνει συνεχώς την Ελλάδα και την Κύπρο «για όλες τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Σχετικά άρθρα