Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Κίνδυνος να λήξουν εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Johnson & Johnson

ΗΠΑ: Κίνδυνος να λήξουν εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Johnson & Johnson
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Αγώνα δρόμου καταβάλλουν νοσοκομεία, δομές υγείας και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα χρησιμοποιηθούν εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού, τα οποία πρόκειται να λήξουν αυτόν τον μήνα.

Ο κίνδυνος να χαθούν τόσες πολλές δόσεις, τη στιγμή που αναπτυσσόμενες χώρες αναζητούν εμβόλια, θα προσθέσει πίεση στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να διανείμει σκευάσματα.

Ωστόσο, υπάρχουν λίγες πρακτικές λύσεις για τη γρήγορη διανομή τους στις ΗΠΑ ή σε ξένες χώρες, σύμφωνα με άτομα που εμπλέκονται στην προσπάθεια εμβολιασμού.

Το απόθεμα είναι, εν μέρει, συνέπεια της απόφασης των ΗΠΑ τον Απρίλιο να αναστείλει προσωρινά τη χορήγηση δόσεων του εμβολίου J&J προκειμένου να εκτιμηθεί ο κίνδυνος θρομβώσεων.

Η παύση οδήγησε σε ακυρώσεις ραντεβού που δεν έχουν προγραμματιστεί εκ νέου, τη στιγμή που, σε ορισμένες περιοχές, αυξήθηκε η διστακτικότητα προς το συγκεκριμένο εμβόλιο, σύμφωνα με αξιωματούχους του κλάδου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ορισμένα νοσοκομεία και πολιτείες ανέφεραν ότι δόσεις εμβολίων των Pfizer/ BioNTech και Moderna πρόκειται να λήξουν αργότερα αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο τα αποθέματα περιλαμβάνουν επί του παρόντος δόσεις του εμβολίου της J&J.

Το εμβόλιο της Pfizer λήγει έξι μήνες μετά την παρασκευή του, ενώ το εμβόλιο της Moderna μπορεί να παραμείνει στην κατάψυξη για έως και έξι μήνες.

Η Φιλαδέλφεια, μεγαλύτερη πόλη της Πενσιλβάνια, διαθέτει 42.000 δόσεις του εμβολίου της J&J που πρόκειται να λήξουν.

Μάλιστα, νοσοκομεία και δομές δημόσιας υγείας προσφέρουν κίνητρα για τη χορήγηση των εμβολίων.

Η J&J αποθηκεύει δόσεις του εμβολίου της στην κατάψυξη, από την οποία βγαίνουν όταν διανέμονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στις δομές υγείας.

Οι δόσεις μπορούν να ψυχθούν για τρεις μήνες και η εταιρεία μελετά εάν μπορεί να παραταθεί η διάρκεια ζωής, δήλωσε εκπρόσωπος της J&J στην εφημερίδα.

Σημειώνεται πως κρατικές δομές υγείας και οι αξιωματούχοι νοσοκομείων ανέφεραν ότι οι συστάσεις από τις πολιτείες και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) είναι να καταστραφούν οι δόσεις που λήγουν.

Διασημότητες καλούν τη G7 να δώσει εμβόλια στις φτωχές χώρες

Το δημοσίευμα έρχεται λίγες ώρες μετά την έκκληση -ενόψει της συνόδου κορυφής της G7 που διεξάγεται από την ερχόμενη Παρασκευή έως και την Κυριακή στην Κορνουάλη- περίπου 30 διασημοτήτων του θεάματος και του αθλητισμού να δώσουν σε φτωχές χώρες δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19, στηρίζοντας την ανάλογη έκκληση της Unicef.

Ανάμεσά τους οι ηθοποιοί Λίαμ Νίσον, Ορλάντο Μπλουμ, Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας, Γούπι Γκόλντμπεργκ και οι τραγουδίστριες Μπίλι Έιλις, Κέιτι Πέρι και Ανζελίκ Κίντζο.

Σταρ του ποδοσφαίρου όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ή ο Σέρχιο Ράμος, των αγώνων αυτοκινήτου (Φερνάντο Αλόνσο) ή του τένις (Άντι Μάρεϊ) συνέβαλαν επίσης σε αυτή την έκκληση προς τις επτά πιο πλούσιες χώρες του πλανήτη.

Την επιστολή υπογράφουν ακόμα η Κλόντια Σίφερ, ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ και η Ολίβια Κολμαν.

Σε ανοικτή επιστολή τους, οι διασημότητες καλούν τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ να δεσμευθούν ότι θα μοιραστούν επειγόντως με τις φτωχές χώρες τουλάχιστον το 20% των προμηθειών δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19.

«Με μια αναμενόμενη δωρεά τουλάχιστον 150 εκατομμυρίων δόσεων από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, υπολογίζεται ότι θα μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού και η απειλή παραλλαγμένων στελεχών» υπογραμμίζουν στην έκκλησή τους.

«Ο κόσμος πέρασε ενάμισι χρόνο στη μάχη κατά της πανδημίας της Covid-19, όμως ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται σε πολλές χώρες και να παράγει νέα στελέχη τα οποία θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν πάλι εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε.

»Αυτό σημαίνει νέο κλείσιμο σχολείων, περισσότερη αναστάτωση στη φροντίδα υγείας και ακόμα μεγαλύτερη πτώση της οικονομίας – απειλώντας το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών σε όλο τον κόσμο» αναφέρουν οι συντάκτες της.

Σχετικά άρθρα