Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπέντζαμιν Γουάινταλ: Η Γερμανία βιάζεται να ανοίξει δουλειές με τους μουλάδες του Ιράν

Μπέντζαμιν Γουάινταλ: Η Γερμανία βιάζεται να ανοίξει δουλειές με τους μουλάδες του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ιράν, Μπέντζαμιν Γουάινταλ, Πυρηνικά Όπλα, Πυρηνική Ενέργεια,

«Η γερμανική κυβέρνηση είναι απλώς γεμάτη ευφορία σχετικά με τις γερμανικές εταιρείες που εισέρχονται στις αγορές της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν για να βοηθήσουν τον πλουτισμό του αντισημιτικού και αρνητών του Ολοκαυτώματος καθεστώτος της Τεχεράνης», σχολιάζει με ανάρτησή του στο Twitter ο κορυφαίος δημοσιογράφος Μπέντζαμιν Γουάινταλ, ποστάροντας δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Γερμανία κάλεσε τη Δευτέρα το Ιράν να επιταχύνει τις διπλωματικές του προσπάθειες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των έξι παγκόσμιων δυνάμεων – των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

»Απευθυνόμενος στο ετήσιο συνέδριο των Γερμανών πρεσβευτών στο Βερολίνο, ο Χάικο Μάας είπε:

»”Ελπίζουμε τώρα ότι το Ιράν θα συγκεντρώσει γρήγορα την απαραίτητη πολιτική βούληση για τη διεξαγωγή αυτών των διαπραγματεύσεων μέχρι το τέλος».

Τον Δεκέμβριο του 2019 ο Μπέντζαμιν Γουάινταλ, καλεσμένος στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και συγκεκριμένα της «Φωνής της Ελλάδας», στην εκπομπή του δημοσιογράφου Θανάση Χούπη, είχε προειδοποιήσει:

Η Τουρκία «παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο» και «ο Ερντογάν είναι ένας επικίνδυνος πρόεδρος». (…) «Είναι θετικό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας, αλλά άλλο τα λόγια και άλλο οι πράξεις». (…) «Η Γερμανία σταμάτησε για έξι εβδομάδες τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία και τις ξανάρχισε παρά το γεγονός ότι η Τουρκία στην ουσία έχει αλλάξει τα σύνορα στην περιοχή.

»Η Γερμανία λειτουργεί με τρόπο σαν να την ανταμείβει για τις πράξεις της και η Γερμανία έχει δείξει εξαιρετική συμπάθεια προς χώρες με ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία. Ελπίζω η Ελλάδα να εκφράσει την αντίθεσή της σε αυτή την πολιτική της Γερμανίας».

Σχετικά άρθρα