Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ επιτέθηκε στον Φάουτσι και ζήτησε αποζημιώσεις 10 τρισ. από την Κίνα

Ο Τραμπ επιτέθηκε στον Φάουτσι και ζήτησε αποζημιώσεις 10 τρισ. από την Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Φάουτσι, Βόρεια Καρολίνα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ντόναλντ Τραμπ,

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε σφοδρά το Σάββατο στον κορυφαίο λοιμωξιολόγο των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες Άντονι Φάουτσι για τον χειρισμό της πανδημίας, ζητώντας αποζημιώσεις από την Κίνα, ενώ κατήγγειλε έρευνα για τα οικονομικά του σε ομιλία του στη Βόρεια Καρολίνα.

Μιλώντας στο Γκρίνβιλ της Βόρειας Καρολίνας, στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της πολιτείας, ο κ. Τραμπ εντάχθηκε με τον τρόπο αυτό σε μια ενορχηστρωμένη επίθεση προς τον Φάουτσι από αρκετούς Ρεπουμπλικανούς, επειδή ζήτησε από τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες για να προφυλαχθούν από τον ιό και ο οποίος ήταν κατά καιρούς ήταν δύσπιστος στη θεωρία ότι ο ιός διέφυγε από εργαστήριο στο Βουχάν της Κίνας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον Φάουτσι «όχι σπουδαίο γιατρό αλλά σπουδαίο σπόνσορα» για τις συχνές τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

«Αλλά έκανε λάθος σχεδόν σε κάθε ζήτημα και έκανε λάθος και για το εργαστήριο στη Βουχάν», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η προέλευση του ιού εξακολουθεί να αμφισβητείται έντονα και παραμένει υπό μελέτη από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Μάλιστα μελέτες δείχνουν ότι ο ιός διέρρευσε από εργαστήριο της Βουχάν.

Πάντως, ο τωρινός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έχει ζητήσει εντατικοποίηση των ερευνών σχετικά με την προέλευση του ιού.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας από τον Τραμπ, στην οποία σχεδόν 600.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πεθάνει και ο ίδιος μολύνθηκε, ήταν ένας παράγοντας που του κόστισε στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020, καθώς ηττήθηκε από τον κ. Μπάιντεν.

Αποζημίωση από την Κίνα

Ο κ. Τραμπ κάλεσε την Κίνα να πληρώσει 10 τρισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο για τη δική της διαχείριση απέναντι ιού και είπε ότι οι χώρες πρέπει να διαγράψουν το χρέος τους στο Πεκίνο.

Η εμφάνιση του Ντόναλντ Τραμπ είχε όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των εκστρατειών του με μια μουσική λίστα αναπαραγωγής.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Βόρειας Καρολίνας Μάικλ Ουάτλι παρουσίασε τον Ντόναλντ Τραμπ ως «πρόεδρό μας», μια αναφορά στους αβάσιμους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου ότι στις εκλογές του 2020 έγινε νοθεία, την οποία ο κ. Τραμπ χαρακτήρισε «το έγκλημα του αιώνα».

Η εισαγγελία της πολιτείας της Νέας Υόρκης έχει ενημερώσει τον Οργανισμό Τραμπ τον επιχειρηματικό όμιλο του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ότι η έρευνα που διενεργεί σε βάρος του έχει πλέον προσλάβει ποινική φύση και δεν είναι πια υπόθεση του αστικού δικαίου.

«Πρόκειται για ένα πενταετές κυνήγι μαγισσών, φάρσα μετά από φάρσα», είπε ο Τραμπ.

«Δεν θα σταματήσουν ποτέ μέχρι τον Νοέμβριο του 2024».

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς ερευνά αν ο Οργανισμός Τραμπ εξετάζει οικονομικές συναλλαγές του πρώην Ρεπουμπλικανικού προέδρου πριν αναλάβει το αξίωμα.

Ο Τραμπ δεσμεύθηκε να βοηθήσει τους Ρεπουμπλικάνους το 2022 στις εκλογές του Κογκρέσου και ενέκρινε τον εκπρόσωπο των ΗΠΑ Τεντ Μποντ για έδρα της Γερουσίας των ΗΠΑ στη Βόρεια Καρολίνα, αφού η νύφη του, Λάρα Τραμπ, δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια.

Φαίνεται να εξετάζει να είναι υποψήφιος το 2024, λέγοντας ότι ανυπομονεί να έρθει εκείνη τη χρονιά.

Σύμβουλοι λένε ότι ο κ. Τραμπ, ο οποίος αντιμετωπίζει πιθανό κατηγορητήριο στη Νέα Υόρκη για τις επιχειρηματικές του συναλλαγές, συζητά την πιθανότητα μιας άλλης προεδρικής εκστρατείας.

«Η επιβίωση της Αμερικής εξαρτάται από την ικανότητά μας να εκλέγουμε Ρεπουμπλικάνους σε κάθε επίπεδο, ξεκινώντας από τα μεσοπρόθεσμα του επόμενου έτους», δήλωσε ο Τραμπ.

Σχετικά άρθρα