Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κίνα ενέκρινε τον εμβολιασμό με Sinovac σε νήπια (3 ετών)

Η Κίνα ενέκρινε τον εμβολιασμό με Sinovac σε νήπια (3 ετών)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,

Η Κίνα ενέκρινε την επείγουσα χρήση του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού Sinovac για την χορήγησή του σε παιδιά. Η κίνησή της αυτή την καθιστά την πρώτη μεγάλη χώρα που εγκρίνει την χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά τριών ετών.

Η απόφαση έρχεται εν μέσω αναφορών ότι οι νέοι με την ασθένεια θα μπορούσαν να είναι τόσο μολυσματικοί όσο οι ενήλικες.

Η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν εγκρίνει μέχρι τώρα τη χορήγηση των εμβολίων κατά του Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί πότε θα λάβει αυτή η ηλικιακή ομάδα τις πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Κίνα.

Η έρευνα της Φάσης Ι και της Φάσης II, στην οποία συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες συμμετέχοντες, έδειξε ότι το εμβόλιο Sinovac είναι τόσο ασφαλές και αποτελεσματικό για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ιν Ουεϊντόνγκ στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό China Central Television την Παρασκευή.

«Το ίδιο εμβόλιο, η ίδια ποσότητα και η ίδια διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παιδιά ηλικίας μεταξύ 3 και 17 ετών», είπε ο Γιν.

«Η υγειονομική Αρχή της Κίνας θα προωθήσει τη χρήση εμβολίων για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες με ομαλό τρόπο βάσει των επιδημικών αναγκών της Κίνας και της δομής του πληθυσμού», πρόσθεσε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενέκρινε την επείγουσα χρήση του εμβολίου Sinovac την Τρίτη για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η έγκριση που χορηγήθηκε στο εμβόλιο Sinovac αποτελεί τη δεύτερη που δίνεται σε ένα εμβόλιο κινεζικό εμβόλιο κατά του Covid.

Είχε προηγηθεί η έγκριση στην κρατική εταιρεία Sinopharm στις αρχές Μαΐου.

Σχετικά άρθρα