Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία ξεκινάνε τους εμβολιασμούς εφήβων

Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία ξεκινάνε τους εμβολιασμούς εφήβων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Γερμανία, Εμβόλιο, Ισπανία, Ιταλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θέλει να εμβολιάσει τους εφήβους 12-17 ετών κατά της Covid-19 πριν από την επιστροφή τους στα θρανία για τη νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο.

«Η ιδέα που έχουμε είναι να προτείνουμε στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας (η οποία επικυρώνει τις αποφάσεις σε θέματα υγείας) να μπορέσουμε να αρχίσουμε να εμβολιάζουμε τους εφήβους μας 12 ως 17 ετών πριν από την επιστροφή στο σχολείο, περίπου δύο εβδομάδες πριν», ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας στην ισπανική δημόσια τηλεόραση.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε στα τέλη Μαΐου την χρήση για αυτούς που είναι ηλικίας 12-15 ετών του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19, το οποίο είναι το πρώτο εμβόλιο που εγκρίνεται για χορήγηση στους εφήβους στους κόλπους των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ των άλλων μεγάλων χωρών της ΕΕ, η Γαλλία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αυτοί που είναι ηλικίας 12-18 ετών θα μπορούν να αρχίσουν να εμβολιάζονται από τις 15 Ιουνίου.

Η Ιταλία από την πλευρά της άνοιξε χθες, Πέμπτη, την πλατφόρμα εμβολιασμού κατά της Covid-19 σε όλες τις ηλικιακές ομάδες από 12 ετών και άνω, ενώ η Γερμανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανοίξει στις 7 Ιουνίου τον εμβολιασμό για τους ανήλικους άνω των 12 ετών.

Η Ισπανία, η οποία είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από την πανδημία του νέου κορωνοϊού καθώς θρηνεί περίπου 80.000 νεκρούς, προβλέπει να έχει εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού της ως το τέλος Αυγούστου.

Μέχρι σήμερα, η χώρα αυτή των σχεδόν 47 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιάσει πλήρως κατά της Covid-19 το 21% του πληθυσμού της (σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους), ενώ το 39,5% έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Σχετικά άρθρα