Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τηλεφωνική συνομιλία με τη Νούλαντ είχε ο Χριστοδουλίδης

Τηλεφωνική συνομιλία με τη Νούλαντ είχε ο Χριστοδουλίδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βικτόρια Νούλαντ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Τηλεφωνική συνομιλία με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η συνομιλία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα και κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν το Κυπριακό.

Η κα Νούλαντ αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ανάγκη αποφυγής παράνομων ενεργειών, είτε στην περίκλειστη περιοχή Βαρωσίων, είτε στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δέσμευση του Προέδρου Μπάιντεν για λύση του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Σημειώνεται ότι η συνομιλία πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες μετά την τηλεφωνική συνομιλία του κ. Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν και την επιστολή που έλαβε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με ευθεία στήριξη προς την Κύπρο και πρόθεση ενδυνάμωσης των ήδη ισχυρών δεσμών Κύπρου-ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα