Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι μισθοφόροι του Ιράν στην ανατ. Συρία κατασκευάζουν εκτοξευτές ιρανικών ρουκετών

Οι μισθοφόροι του Ιράν στην ανατ. Συρία κατασκευάζουν εκτοξευτές ιρανικών ρουκετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Μαγιαντίν, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Ιράν, Ντέιρ αλ Ζουρ, Σιίτες, Συρία, Φρουροί της Επανάστασης,

Οι ιρανικές και φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στην Αλ Μαγιαντίν της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, κατασκευάζουν εκτοξευτές ρουκετών για να ρίχνουν ιρανικής κατασκευής ρουκέτες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης και Ιρακινοί σιίτες των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης είναι οι κατασκευαστές των εκτοξευτών.

Το εργαστήριο υπό την επίβλεψη Ιρανών ειδικών έχει στηθεί εντός της στρατιωτικής ζώνης της Αλ Ράχμπα, στα περίχωρα της Αλ Μαγιαντίν, όπου έχουν εγκατασταθεί ιρανικά στρατεύματα και φιλοϊρανοί μισθοφόροι παραστρατιωτικοί.

Η ίδια περιοχή, σύμφωνα με το SOHR, είναι ισχυρά εξοπλισμένη και οχυρωμένη από τον φόβο αιφνιδιαστικών αεροπορικών επιδρομών από τους Ισραηλινούς ή τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ο σκοπός της μαζικής κατασκευής εκτοξευτών εδάφους-εδάφους, πάντως η παραγωγή φαίνεται να προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Να σημειωθεί ότι οι Ιρανοί και οι πληρεξούσιοί τους έχουν σταματήσει να διεξάγουν επιχειρήσεις ενάντια στα υπολείμματα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη συριακή έρημο.

Έχουν εγκατασταθεί στην Αλ Μαγιαντίν για να κρατάνε ανοιχτό τον δρόμο Δαμασκού – Βαγδάτης που φτάνει έως την Τεχεράνη.

Στις 27 Μαΐου πηγές του SOHR μετέδωσαν ότι οι ιρακινές παραστρατιωτικές σιιτικές φιλοϊρανικές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ αλ Σαάμπι), που θεωρούνται μέρος των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες έχουν υπό τον έλεγχό τους το συνοριακό πέρασμα μεταξύ Ιράκ και Συρίας, μετέφεραν φορτία οπλισμού στο συριακό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων ρουκετών εδάφους – εδάφους, τυφέκια και πυρομαχικά.

Σχετικά άρθρα