Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχες Κούρδων και Τούρκων στη Β/Δ Συρία – Νεκροί και τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες

Μάχες Κούρδων και Τούρκων στη Β/Δ Συρία – Νεκροί και τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι, Χαλέπι,

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν την Πέμπτη από κουρδικό βομβαρδισμό στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Κούρδοι στρατιώτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) βομβάρδισαν θέσεις του κατοχικού τουρκικού στρατού στην επαρχία του Χαλεπιού στη βόρεια Συρία.

Στα κουρδικά πυρά απάντησε το τουρκικό πυροβολικό, που έπληξε κουρδικές θέσεις στην ίδια περιοχή, δίχως να έχουν αναφερθεί θύματα.

Οι Κούρδοι βομβάρδισαν τους Τούρκους και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους τους στην πρώτη γραμμή του Μπουρτζ Χαϊντάρ, στο βόρειο Χαλέπι.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες, στην ίδια περιοχή κουρδικά πυρά κατέστρεψαν ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα.

Από αυτή τη δεύτερη ανεπιβεβαίωτη επίθεση λέγεται ότι οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους είχαν βαριές απώλειες, οι Τούρκοι συγκεκριμένα έχασαν δύο στρατιώτες, το SOHR δεν λέει πόσοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν.

Πηγές του SOHR ανέφεραν επίσης ότι οι κουρδικές δυνάμεις έπληξαν με αντιαρματικό κατευθυνόμενο βλήμα ένα στρατιωτικό όχημα μιας φράξιας του φιλοτουρκικού, τουρκμενικού, «Συριακού Εθνικού Στρατού» (πρώην Ελεύθερος Συριακός Στρατός – FSA) στο χωριό Μπασλά ή Μπαλσαχάϊα, στην περιοχή Σιράουα της υπό τουρκικής κατοχής συροκουρδικής επαρχίας της Εφρίν.

Δεν έχουν ακόμη αναφερθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων και υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από την επίθεση.

Στη συνέχεια ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ κουρδικών δυνάμεων και συμμοριτών του «Συριακού Εθνικού Στρατού» στο μέτωπο του χωριού Σαουαγκάνκα, στην περιοχή Σιράουα.

Οι συγκρούσεις συνέπεσαν με τουρκικό βομβαρδισμό του κουρδικού χωριού Οκαϊμπά, με βαρύ πυροβολικό, που προκάλεσε ζημιές σε πολλά σπίτια.

Επιπλέον, στο χωριό Μαρ’άναζ εξελίχτηκαν σποραδικές συγκρούσεις και ανταλλαγή πυροβολικού μεταξύ κουρδικών δυνάμεων και του Συριακού Εθνικού Στρατού.

Το μέτωπο στη βορειοδυτική Συρία. Με πράσινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι Τούρκοι με τους τζιχαντιστές. Με κίτρινο οι Κούρδοι, με κόκκινο η συριακή κυβέρνηση με τους συμμάχους της. Το σύμβολο με το όπλο εντός κίτρινου περιγράμματος δείχνει το σημείο των προαναφερθέντων συγκρούσεων.

Σχετικά άρθρα