Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόμμα Ερντογάν και Γκρίζοι Λύκοι αρνήθηκαν να ερευνήσει η Βουλή εάν η SADAT έστειλε όπλα στους τζιχαντιστές

Κόμμα Ερντογάν και Γκρίζοι Λύκοι αρνήθηκαν να ερευνήσει η Βουλή εάν η SADAT έστειλε όπλα στους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HDP Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, SADAT - Εταιρεία Μισθοφόρων Ισλαμιστών Τουρκία, Αντνάν Τανριβερντί, Ισλαμιστές, Λαθρεμπόριο Όπλων, Μισθοφόροι, Σεντάτ Πεκέρ, Τζιχαντιστές,

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP) και ο σύμμαχός του, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), δηλαδή οι Γκρίζοι Λύκοι, απέρριψαν στην τουρκική Βουλή τη διερεύνηση των αμφιλεγόμενων δραστηριοτήτων της παραστρατιωτικής οργάνωσης SADAT (στρατός μισθοφόρων) που ιδρύθηκε από έναν απόστρατο, πρώην σύμβουλο του Τούρκου προέδρου.

Η παραστρατιωτική εταιρεία τζιχαντιστών μισθοφόρων SADAT, που ιδρύθηκε από τον Αντνάν Τανριβερντί, πρώην σύμβουλο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρέθηκε στο επίκεντρο της κοινής γνώμης στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες μετά τις καταγγελίες του Τούρκου αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ ότι ΤΟ 2015 έστειλε όπλα στη Συρία στην τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Νούσρα, τότε συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Με αφορμή τους ισχυρισμούς του Πεκέρ, οι αναπληρωτές πρόεδροι της κοινοβουλευτικής ομάδας του φιλο-κουρδικού κόμματος HDP, Μεράλ Ντανίς Μπεκτάς και Σαρουχάν Ολούτζ υπέβαλαν πρόταση στο κοινοβούλιο ζητώντας έρευνα για τις δραστηριότητες της SADAT και εάν έστειλε όπλα στην Αλ Νούσρα.

Ωστόσο, η πρόταση του HDP απορρίφθηκε από τους βουλευτές του AKP και του MHP.

Σε βίντεο ο Πεκέρ υποστήριξε ότι φορτηγά που κανονίστηκαν από τη SADAT προστέθηκαν σε φορτηγά με το όνομά του για να σταλούν στους Τουρκμένους στην περιοχή Μπαγιρμπουτζάκ της Συρίας, αλλά αργότερα συνειδητοποίησε ότι τα φορτηγά φορτωμένα με όπλα κατέληξαν σε τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα.

«Γνωρίζαμε ότι μετέφεραν όπλα, δεν είμαστε παιδιά… Μια ομάδα εντός της SADAT το οργάνωσε», δήλωσε ο Πεκέρ.

Η SADAT ιδρύθηκε το 2012 από 23 εν αποστρατεία στρατιωτικούς [κεντρική φωτογραφία] για την παροχή συμβουλών και εκπαίδευσης στον τομέα της άμυνας.

Σύμφωνα με τα ιδρυτικά έγγραφα της SADAT, επιδιώκει να καταστήσει τον ισλαμικό κόσμο στρατιωτικά αυτοδύναμο.

Ο συνταξιούχος στρατηγός Τανριβερντί είπε ότι το SADAT ιδρύθηκε κατόπιν αιτήματος αξιωματούχων της κυβέρνησης του Ερντογάν.

Η SADAT, εν τω μεταξύ, εξέδωσε δελτίο Τύπου, διαψεύδοντας τον ισχυρισμό του Πεκέρ ότι έστειλε όπλα στη Αλ Νούσρα στη Συρία.

Η SADAT δήλωσε ότι δεν έχει σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, υποστηρίζοντας ότι ο Πεκέρ ομολόγησε το δικό του έγκλημα, δηλαδή την αποστολή όπλων στους τρομοκράτες.

Σχετικά άρθρα