Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν απείλησε ότι θα επιτεθεί στο κουρδικό προσφυγικό στρατόπεδο Μαχμούρ

Ο Ερντογάν απείλησε ότι θα επιτεθεί στο κουρδικό προσφυγικό στρατόπεδο Μαχμούρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πρόσφυγες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να χτυπήσει το προσφυγικό στρατόπεδο του Μαχμούρ στο ιρακινό Κουρδιστάν, το οποίο λειτουργεί με τη βοήθεια του ΟΗΕ και σε αυτό ζουν χιλιάδες Κούρδοι πρόσφυγες από την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Ερντογάν είπε ότι το Μαχμούρ έχει γίνει «φωλιά» του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), το οποίο είναι εξίσου ανησυχητικό για την Τουρκία όσο και το όρος Καντίλ, όπου το PKK διατηρεί στρατιωτικές θέσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά στο προσφυγικό στρατόπεδο Μαχμούρ, δηλαδή τα κουρδάκια προσφυγόπουλα, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σύμφωνα με την ιδεολογία του PKK και μετά εντάσσονται στις γραμμές των ανταρτών του PKK στο Καντίλ.

«Εάν δεν επιτεθούμε, θα συνεχίσουν να αυξάνονται», είπε ο Ερντογάν, χωρίς να αποκαλύπτει εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο από τη χώρα του.

Το προσφυγικό στρατόπεδο Μαχμούρ, 40 μίλια νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν, φιλοξενεί περισσότερους από 12.000 Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την Τουρκία λόγω των συγκρούσεων μεταξύ της Άγκυρας και του PKK.

Διαβάστε επίσης: Η Τουρκία ετοιμάζει εισβολή με 18.000 άνδρες στο ιρακινό Κουρδιστάν

Σχετικά άρθρα