Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Εμιράτα αναλαμβάνουν τους εμβολιασμούς προσφύγων και εκτοπισμένων στο ιρακινό Κουρδιστάν

Τα Εμιράτα αναλαμβάνουν τους εμβολιασμούς προσφύγων και εκτοπισμένων στο ιρακινό Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Ερυθρά Ημισέληνος, Ερυθρός Σταυρός, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράκ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασρούρ Μπαρζανί, Πρόσφυγες,

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ανακοίνωσαν την περασμένη Τρίτη ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια τόσο στους πρόσφυγες όσο και στους εσωτερικά εκτοπισμένους από ολόκληρο το Ιράκ, που έχουν καταφύγει σε προσφυγικά στρατόπεδα και άτυπους προσφυγικούς οικισμούς στην επικράτεια του ιρακινού Κουρδιστάν, εστιάζοντας σε ένα νέο σχέδιο για την έναρξη εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ερυθράς Ημισελήνου (Ερυθρός Σταυρός) των ΗΑΕ, Μοχάμεντ αλ Φαλάχι (αριστερά στη φωτο), συζήτησε την πρωτοβουλία εμβολιασμού των ευάλωτων πληθυσμών κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στην κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ με τον πρωθυπουργό του ιρακινού Κουρδιστάν Μασρούρ Μπαρζανί (δεξιά στη φωτό), αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Οι Εμιρατιανοί «επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να ενισχύσουν τις σχέσεις μεταξύ της περιοχής του Κουρδιστάν και των Εμιράτων σε όλους τους τομείς», συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών.

Ο υπουργός Υγείας του ιρακινού Κουρδιστάν ανακοίνωσε την προηγούμενη ημέρα ότι είχαν χορηγηθεί πάνω από 100.000 δόσεις εμβολίου COVID-19 από την άφιξη των πρώτων παρτίδων στις αρχές Μαρτίου.

Πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής ήταν αρχικά σκεπτικοί για το εμβόλιο, αλλά ο αριθμός των αιτούντων να εμβολιαστούν έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Ο Κούρδος πρωθυπουργός εξέφρασε «εκτίμηση και ευγνωμοσύνη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», ιδίως την Ερυθρά Ημισέληνο, για το έργο που επιτελεί στην περιοχή του Κουρδιστάν.

Σχετικά άρθρα