Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόρεια Κορέα: Εκτελέστηκε μπροστά στην οικογένειά του άνδρας που πωλούσε λαθραία μουσική και ταινίες

Βόρεια Κορέα: Εκτελέστηκε μπροστά στην οικογένειά του άνδρας που πωλούσε λαθραία μουσική και ταινίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Θανατική Ποινή, Λογοκρισία,

Ένας άνδρας στη Βόρεια Κορέα εκτελέστηκε δημόσια, μπροστά σε 500 άτομα, για λαθραία πώληση απαγορευμένης μουσικής και ταινιών.

Ο μηχανικός, του οποίου το επώνυμο ήταν Λι, οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα και όπως μεταδίδεται η οικογένειά του ήταν μεταξύ των 500 ανθρώπων που αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν την εκτέλεση.

Στη Βόρεια Κορέα οι θανατικές καταδίκες δεν καθυστερούν.

Ο Λι εκτελέστηκε 40 ημέρες μετά τη σύλληψή του στο Γουονσάν της επαρχίας Γκανγκγόν.

Ο Λι πιάστηκε από την κόρη του αρχηγού της «ομάδας παρακολούθησης γειτονιάς», ενώ πούλησε κρυφά CD και USB με νοτιοκορεατικό περιεχόμενο.

«Αυτή ήταν η πρώτη εκτέλεση στην επαρχία Γκανγκγόν για αντισοσιαλιστικές πράξεις», σύμφωνα με την Daily NK.

Οι Αρχές χαρακτήρισαν τον Λι «αντισοσιαλιστικό στοιχείο».

Σύμφωνα με βορειοκορεατική πηγή, που επικαλείται η Daily NK:

«Στο παρελθόν, (άνθρωποι σαν τον Λι) στέλνονταν σε στρατόπεδα εργασίας ή επανεκπαίδευσης.

»Θα ήταν σοβαρό σφάλμα να πιστεύει κανείς ότι θα λάβει ελαφρά τιμωρία.

»Μια τέτοια αντιδραστική συμπεριφορά εξυπηρετεί τους ανθρώπους που προσπαθούν να καταστρέψουν τον σοσιαλισμό μας.

»Οι αντιδραστικοί δεν πρέπει να επιτρέπεται να ζουν χωρίς φόβο στην κοινωνία μας».

Συνέχισε: «Η σύζυγος, ο γιος και η κόρη του Λι κατέρρευσαν όπως στέκονταν στην πρώτη σειρά των παρευρισκόμενων στην εκτέλεση.

»Έπειτα, μπροστά σε όλους, αξιωματικοί του υπουργείου Ασφάλειας τους πήραν και τους φόρτωσαν σε κλούβα για να μεταφερθούν σε στρατόπεδο πολιτικών κρατουμένων.

»Οι γείτονες της οικογένειας ξέσπασαν στα δάκρυα όταν είδαν τέσσερις ασφαλίτες να σηκώνουν τη σύζυγο του Λι και να την ρίχνουν [στο φορτηγό] σαν μία βαλίτσα, αλλά έπρεπε να σιγήσουν και να κλάψουν σιωπηλά επειδή φοβούνται ότι θα συλληφθούν εάν εκδηλώσουν εγκληματική συμπόνια για έναν αντιδραστικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λι παραδέχθηκε ότι πωλούσε μουσική και ταινίες της Νότιας Κορέας και οι Αρχές αναζητούν τώρα τους αγοραστές.

Τα CD και τα USB πιστεύεται ότι πωλήθηκαν μεταξύ 5 και 12 δολαρίων.

Σύμφωνα με την Daily NK, υπάρχουν περίπου ακόμα 20 άλλοι που κατηγορούνται επίσης για πώληση μουσικής και ταινιών της Νότιας Κορέας και βρίσκονται στη διαδικασία δίωξης.

Η θανατική ποινή για αντισοσιαλιστική συμπεριφορά οφείλεται σε ένα νέο, για την ακρίβεια περσινό, «αντι-αντιδραστικό νόμο σκέψης».

Ο νόμος λέγεται ότι συντάχθηκε ύστερα από αίτημα του ανώτατου ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, στα πλαίσια ενοποίησης των κρατικών Μέσων και απαγόρευσης εξωτερικών επιρροών.

Η πηγή πρόσθεσε: «Σήμερα, εάν πιαστείτε να παρακολουθείτε ένα βίντεο από τη Νότια Κορέα, θα καταδικαστείτε είτε σε κάθειρξη είτε σε θάνατο.

»Κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος που θα εκτελεστεί», ανέφερε η πηγή.

«Μπορεί να καταδικαστείτε σε επτά χρόνια κάθειρξης μόνο και μόνο επειδή δεν αναφέρετε κάποιον. Όλος ο πληθυσμός κλονίζεται από τον φόβο».

Η Daily NK αναφέρει ότι δεν είναι σαφές πώς ερμηνεύεται ο νόμος, αλλά δηλώνει ότι όσοι έχουν «ξένα δημοσιευμένα υλικά», ηχογραφήσεις, υλικό βίντεο ή βιβλία θα υποβληθούν σε δημόσια δίκη και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα αντιμετωπίσουν «νομικές ποινές».

Η Βόρεια Κορέα είναι μια εξαιρετικά μυστικοπαθής τυραννία που είναι απομονωμένη από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.

Σχετικά άρθρα