Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κινέζοι μελετούσαν ασθένεια που μοιάζει 96,2% με την Covid-19 – Στο «κυνήγι» και Βρετανοί πράκτορες

Οι Κινέζοι μελετούσαν ασθένεια που μοιάζει 96,2% με την Covid-19 – Στο «κυνήγι» και Βρετανοί πράκτορες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Κατασκοπεία, Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Νυχτερίδα, Πράκτορες,

Βρετανοί πράκτορες συνεργάζονται με τις ΗΠΑ για να στοιχειοθετηθεί, εάν αληθεύει, η θεωρία ότι ο κορωνοϊός ξέφυγε από κινεζικό εργαστήριο, καθώς έγινε γνωστό ότι η Κίνα εργαζόταν πάνω σε μια ασθένεια 96% παρόμοια με εκείνη της Covid-19, γράφει η βρετανική «Sun».

Οι επικεφαλής πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου διερευνούν την προέλευση της πανδημίας.

Η Κίνα αρνείται ότι ο κορωνοϊός διέρρευσε από επιστημονικό εργαστήριο της.

Ανώτερη βρετανική κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε στην «Telegraph» ότι Βρετανοί αξιωματούχοι συνεργάζονται στη νέα έρευνα των ΗΠΑ για το ξέσπασμα της πανδημίας.

Είπαν: «Συνεισφέρουμε με όποιες πληροφορίες έχουμε από πηγές στη Βουχάν και επίσης προσφέρουμε βοήθεια στους Αμερικανούς να επιβεβαιώσουν και να αναλύσουν κάθε πληροφορία που διαθέτουν, όπου μπορούμε να βοηθήσουμε».

Το εργαστήριο που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, το Ινστιτούτο Ιολογίας της Βουχάν, είναι η μοναδική επιστημονική εγκατάσταση στην Κίνα που ασχολείται με κορωνοϊούς νυχτερίδων.

Μελέτες δείχνουν ότι ένας από τους ιούς που συλλέχθηκαν από τους επιστήμονες του εργαστηρίου, από ένα ορυχείο, ταιριάζει σε ποσοστό 96,2% με τον SARS-CoV-2 που προκαλεί την Covid-19.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τέσσερις ομάδες συνέλεξαν δείγματα από το σπήλαιο αφού ασθένησαν οι ανθρακωρύχοι που εργάζονταν εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κινέζοι επιστήμονες βρήκαν εννέα ιούς στο ορυχείο που στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Βουχάν.

Βρετανία και ΗΠΑ επικρίνουν τον έλεγχο που διενήργησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος απέρριψε τη θεωρία να ξέφυγε ο κορωνοϊός από εργαστήριο.

Ωστόσο, αργότερα ισχυρίστηκε ότι το Πεκίνο απέκρυψε δεδομένα και δείγματα από ερευνητές του ΠΟΥ κατά την επίσκεψή τους τον Ιανουάριο στη Βουχάν

Αυτό το μήνα, 18 από τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου έγραψαν μια επιστολή που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science ζητώντας μια ανεξάρτητη έρευνα για τους ισχυρισμούς διαρροής.

Πρόσφατα προέκυψε ότι τρεις εργαζόμενοι στο εργαστήριο της Βουχάν αρρώστησαν και χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη εβδομάδες προτού η Κίνα ανακοινώσει την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού στη διεθνή κοινότητα.

«Δεν είμαι πεπεισμένος ότι η πανδημία της Covid αναπτύχθηκε με φυσικό τρόπο», υποστήριξε ο Άντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής Αμερικανός επιδημιολόγος.

Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19 παγκοσμίως, καθιστώντας την μία από τις πιο θανατηφόρες πανδημίες στην ιστορία.

Σχετικά άρθρα