Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν – Διαβάστε και τι πέτυχαν!

Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν – Διαβάστε και τι πέτυχαν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Θέσεις τζιχαντιστών στην κεντρική Συρία βομβάρδισαν οι Αμερικανοί. Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο τη σκληροπυρηνική οργάνωση Χάμαντ, η οποία αποσχίσθηκε από την Αλ Κάιντα και σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει μουσουλμάνους με ευρωπαϊκά διαβατήρια για τρομοκρατικές επιθέσεις εντός των ΗΠΑ.

Στην ίδια περιοχή, στο ερημικό τμήμα της κεντρικής επαρχίας Χομς, βομβαρδίστηκαν και εγκαταστάσεις του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία, του Μετώπου Αλ Νούσρα.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο και το Ισλαμικό Κράτος, στο προπύργιό του τη Ράκα. Ακούστηκαν τουλάχιστον 31 ισχυρές εκρήξεις στη Ράκα και στα περίχωρά της ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού.

Άλλα αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους χτύπησαν και τους τζιχαντιστές πολιορκητές της κουρδικής πόλης Κομπανί, η οποία πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

Τα πλήγματα είχαν στόχο να εμποδιστεί η προέλαση των τζιχαντιστών στην Κομπάνι κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη καταλάβει δεκάδες χωριά γύρω από την Κομπάνι προκαλώντας μαζική έξοδο των κατοίκων προς την Τουρκία.

Τι πέτυχαν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους

Οι νέες αεροπορικές επιδρομές, που πραγματοποίησαν τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού που έχει συγκροτηθεί εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έπληξαν πολλούς στόχους στο Ιράκ και τη Συρία, ανακοίνωσε το Σάββατο το Πεντάγωνο.

Αυτές οι επιδρομές, που πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφη των ΗΠΑ, όπως επίσης της Ιορδανίας, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έπληξαν 7 στόχους στη Συρία, διευκρίνισε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

Ένα κτίριο του Ισλαμικού Κράτους και δύο θωρακισμένα οχήματα υπέστησαν επίσης ζημιές στην κουρδική πόλη Κομπάνι.

Ένα αεροδρόμιο που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος, μία στρατιωτική μονάδα και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης κοντά στη Ράκα υπέστησαν ζημιές.

Στο Ιράκ τρεις επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στα νοτιοδυτικά του Αρμπίλ και είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν 4 θωρακισμένα οχήματα και μία θέση μάχης, ανέφερε επίσης η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση.

To tribune λέει

Αυτές οι απώλειες που κατάφεραν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους εσάς σας φαίνονται ως χτυπήματα που θέλουν να καταστρέψουν το Ισλαμικό Κράτος;

Δηλαδή, για να καταλάβουμε, όλο το Σάββατο βομβάρδιζαν για να πετύχουν 6 τεθωρακισμένα οχήματα, ένα κτίριο, να προκαλέσουν ζημιές σε ένα στρατόπεδο και να καταστρέψουν μια θέση μάχης;

Για να μην έχουμε καμιά απορία, δηλαδή, γιατί το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει και προελαύνει…

Σχετικά άρθρα