Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριες μάχες Κούρδων με το Ισλαμικό Κράτος – Βίντεο από τα χαρακώματα

Άγριες μάχες Κούρδων με το Ισλαμικό Κράτος – Βίντεο από τα χαρακώματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αχμέτ Νταβούτογλου, Βίντεο, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Εδώ και μια εβδομάδα η κουρδική πόλη Κομπανί στη βόρεια Συρία πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Κούρδοι της Συρίας υπερασπίζονται ηρωικά την πόλη τους και στο πλευρό τους πολεμάνε και αντάρτες του κομμουνιστικού κουρδικού κόμματος PKK που ήρθαν από την Τουρκία.

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει οπωσδήποτε να καταλάβει την Κομπανί, διότι η πτώση αυτής της πόλης θα σημάνει ότι όλο το συριακό Κουρδιστάν περνά στον έλεγχο των τζιχαντιστών. Με αυτά τα εδάφη υπό τη μαύρη σημαία του χαλιφάτου, το Ισλαμικό Κράτος αποκτά σύνορα με την Τουρκία και εξουδετερώνει τον κουρδικό θύλακα στα βόρειά του.

Το να μείνει η Κομπανί στα χέρια των Κούρδων είναι στρατηγικής σημασίας, εάν πέσει η Κομπανί τότε το Ισλαμικό Κράτος θα εδραιωθεί και όσες βόμβες κι αν του ρίξουν οι Αμερικανοί θα αντέξει.

Και θα αντέξει, διότι συνορεύοντας με την Τουρκία θα έχει όλη την πλάτη που χρειάζεται για να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του Αχμέτ Νταβούτογλου για ένα μεγάλο χαλιφάτο. Ναι, αυτό που υλοποιεί το Ισλαμικό Κράτος είναι το σχέδιο του νυν πρωθυπουργού της Τουρκίας που το έχει εξαγγείλει εδώ και πολλά χρόνια.

Στο διαδίκτυο αναρτώνται όχι πολλά, ωστόσο, αρκετά βίντεο από τα πεδία των μαχών γύρω από την Κομπανί. Κάποια τα σηκώνουν οι τζιχαντιστές, κάποια άλλα οι Κούρδοι.

Αυτές οι “ερασιτεχνικές” πολεμικές ανταποκρίσεις μας προσφέρουν μια αρκετά πλήρη εικόνα της πολιορκίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι νυχτερινό. Δείχνει κομμουνιστές αντάρτες του PKK από την Τουρκία να εισέρχονται στην Κομπανί για να ενισχύσουν την άμυνά της. Οι κάτοικοι της πολιορκημένης πόλης τους υποδέχονται με πανηγυρισμούς:

Στο βίντεο που ακολουθεί, Κούρδοι πολιτοφύλακες, από την πρώτη γραμμή της μάχης, ρίχνουν κατά βούληση εναντίον των τζιχαντιστών:

Στο επόμενο βίντεο, πολιτοφύλακες της Κομπανί, επιτέθηκαν στο νότιο μέτωπο της πολιορκούμενης πόλης, σκότωσαν πολλούς τζιχαντιστές (τους δείχνουν στα πλάνα) και πήραν στην κατοχή τους μικρά όπλα που πριν ήταν των τζιχαντιστών.

Δείτε και ένα καλοτραβηγμένο βίντεο από την πλευρά των τζιχαντιστών. Μην σας κάνει εντύπωση για τα όπλα που κατέχει και γνωρίζει να χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος. Οι Τούρκοι εκπαιδευτές φρόντισαν να τους μάθουν να τα χρησιμοποιούν…

Σχετικά άρθρα