Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι ανακοίνωσε η Μέρκελ για τον εμβολιασμό των παιδιών

Τι ανακοίνωσε η Μέρκελ για τον εμβολιασμό των παιδιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Tον δρόμο για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 των παιδιών από 12 έως 15 ετών άνοιξαν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κρατιδιακές κυβερνήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα εγκρίνει τη χρήση εμβολίου για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός και για τα παιδιά, ενώ δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για τη φοίτησή τους στο σχολείο.

Με την εγκατάλειψη της σειράς προτεραιότητας για τον εμβολιασμό, η οποία έχει ανακοινωθεί για τις 7 Ιουνίου, θα μπορούν πλέον και τα παιδιά από 12 έως 15 ετών να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό, ανακοίνωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έπειτα από τηλεδιάσκεψη διάρκειας τεσσάρων ωρών με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον εμβόλια για αυτόν τον σκοπό, οπότε, όπως είπε, αυτό που θα αλλάξει, μετά την ολοκλήρωση της ανοσοποίησης των πλέον ευπαθών ομάδων, θα είναι η κατανομή των εμβολίων στον πληθυσμό.

Σε αυτό το πλαίσιο και καθώς οι υποψήφιοι προς εμβολιασμό αυξάνονται πλέον κατά μερικά εκατομμύρια, οι Πρωθυπουργοί προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο αναμονής προκειμένου να εξασφαλίσει κανείς ραντεβού για εμβολιασμό.

«Λόγω της έλλειψης εμβολίων, δεν θα υπάρξει ξεχωριστή εκστρατεία ανοσοποίησης για τα παιδιά και τους εφήβους», τόνισε ο Πρόεδρος της Διάσκεψης των Πρωθυπουργών, Δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μιούλερ.

Από την πλευρά της η κυρία Μέρκελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι τοπικές κυβερνήσεις να βρουν διαφορετικούς τρόπους, με ειδικές προσφορές και πρωτοβουλίες, προκειμένου να εμβολιαστεί η συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού.

Ο στόχος ασφαλώς είναι, επισημάνθηκε, να έχει δοθεί σε όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας η ευκαιρία εμβολιασμού πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σχετικά άρθρα