Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα βρετανικά Tornedo πέταξαν πάνω από το Ισλαμικό Κράτος

Τα βρετανικά Tornedo πέταξαν πάνω από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κύπρος, Ντέιβιντ Κάμερον, Τζιχαντιστές,

Μαχητικά τύπου Tornado της βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) απογειώθηκαν το Σάββατο από την Κύπρο και πέταξαν προς τις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Μεσοποταμία.

Τα 6 βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη, που είναι εφοδιασμένα με βόμβες καθοδήγησης λέιζερ και πυραύλους, πέταξαν πάνω από το Ιράκ προς αναζήτηση στόχων.

“Είμαστε (στο Ιράκ) για να συνεισφέρουμε στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους” και να “βοηθήσουμε να διευθετηθεί το πρόβλημα που θέτει αυτή η φρικώδης τρομοκρατική οργάνωση”, δήλωσε το Σάββατο ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ντίτκοτ, δυτικά του Λονδίνου.

Εκτός από τα Tornado, η RAF διαθέτει στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135 Rivet Joint, το οποίο αναμένεται να εντείνει τις επιχειρήσεις του για τον εντοπισμό πιθανών στόχων.

Σχετικά άρθρα