Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του μαφιόζου Πεκέρ, που ήταν δικός του και τον κατηγορεί για… γκιουλεντιστή

Ο Ερντογάν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του μαφιόζου Πεκέρ, που ήταν δικός του και τον κατηγορεί για… γκιουλεντιστή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμπόριο Ναρκωτικών, Κοκαΐνη, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Ναρκωτικά, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σεντάτ Πεκέρ, Σουλεϊμάν Σοϊλού, Τουρκία,

Ένταλμα σύλληψης εξέδωσαν οι τουρκικές Αρχές κατά του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ, που το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταγγέλλοντας άτομα του περιβάλλοντός του μέσω βίντεο που αναρτά στο YouTube από τη σουίτα που διαμένει στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το ένταλμα εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας.

Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι οι Αρχές στις έρευνές τους εντόπισαν στοιχεία που παραπέμπουν στην οργάνωση του Γκιουλέν.

Η απόφαση για την έκδοση του εντάλματος ελήφθη από το Γραφείο του 2ου Ποινικού Δικαστή της Άγκυρας.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι διεξήχθη έρευνα για τον Σεντάτ Πεκέρ, μέσω του φακέλου με αριθμό 2021/100993, με ημερομηνία 26 Μαΐου 2021.

Σύμφωνα με το CNN Turk, υπήρξαν δύο έρευνες κατά του αρχιμαφιόζου τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Άγκυρα.

Κατηγορίες για το περιβάλλον του Ερντογάν

Στους βιντεοσκοπημένος μονολόγους του ο Σεντάτ Πεκέρ διατύπωνε καταγγελίες για βιασμούς, δολοφονίες, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας, συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων και πολλά άλλα.

Μάλιστα, ενέπλεξε τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σε εμπόριο κοκαΐνης, αλλά και τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σύμφωνα με τον μαφιόζο, σε πολλές δολοφονίες δημοσιογράφων εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής ασφαλείας και υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Αγάρ, ενώ χαρακτήρισε την Τουρκία «κέντρο» εμπορίου κοκαΐνης.

Ειδικότερα, σε ένα από τα βίντεο που ανήρτησε, είχε καταγγείλει ότι ο γιος του Γιλντιρίμ είχε ταξιδέψει στη Βενεζουέλα για να προετοιμάσει το έδαφος μιας νέας «οδού» ναρκωτικών προς την Τουρκία.

Παράλληλα, απείλησε ανοιχτά τον Σοϊλού. «Θα σου βάλω κολάρο στον λαιμό και με το λουρί θα σε κυκλοφορήσω στους δρόμους», είπε, ισχυριζόμενος πως το 1996 είχε αναθέσει στον αδελφό του, Αττίλα Πεκέρ, να δολοφονήσει τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί κατά διαταγή του πρώην υπουργού Εσωτερικών Μεχμέτ Αγάρ.

Κατά τον ίδιο, ο αδελφός του δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή, αλλά ο Ανταλί δολοφονήθηκε λίγο καιρό αργότερα, τον Ιούλιο του 1996.

Η τουρκική υπηρεσία δίωξης εγκλημάτων συνέλαβε προχθές τον Αττίλα Πεκέρ.

Ο 49χρονος Πεκέρ είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης στην Τουρκία και, αφότου αποφυλακίστηκε, διέφυγε στο εξωτερικό.

Στο παρελθόν φέρεται να είχε οργανώσει πολλές προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του Ερντογάν, με δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους.

Σχετικά άρθρα