Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Αποτυχημένο θεωρεί το 53% της κοινής γνώμης στα κατεχόμενα τον αχυράνθρωπο του Ερντογάν

Κύπρος: Αποτυχημένο θεωρεί το 53% της κοινής γνώμης στα κατεχόμενα τον αχυράνθρωπο του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Ερσίν Τατάρ, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος,

Δημοσκόπηση για το έργο του Τουρκοκύπριου κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ τους εφτά μήνες που ασκεί τα καθήκοντά του, δείχνει ότι το 21% των ερωτηθέντων τον θεωρεί επιτυχημένο, ενώ το 53% θεωρεί ότι απέτυχε.

Η δημοσκόπηση

Σύμφωνα με το politis.com.cy, το οποίο επικαλείται το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη δημοσκόπηση πραγματοποίησε η εταιρεία Metron από τις 14 μέχρι και τις 16 Μαΐου και σε αυτή συμμετείχαν 650 άτομα, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Ανακοινώθηκε ότι το στατιστικό λάθος είναι 3,8%.

Σε ερώτηση «Πώς αξιολογείτε την απόδοση του πρόεδρου Ερσίν Τατάρ γενικά», το 6,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο Τατάρ είναι πολύ επιτυχημένος, το 14,4% ότι ο Τατάρ είναι επιτυχημένος, ενώ το 40% απάντησε ότι είναι πολύ αποτυχημένος και το 13% αποτυχημένος.

Το 13,5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ούτε είναι αποτυχημένος ούτε επιτυχημένος, ενώ το 12,5% είπε ότι δεν γνωρίζει.

Επίθεση στον Αναστασιάδη

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το philenews.com, επικαλούμενο το ΚΥΠΕ, ο αποσχιστής Ερσίν Τατάρ είπε ότι «δεν υποκύπτουμε σε απειλές», σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι θα θέσει βέτο κατά της Τουρκίας, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τον Ιούνιο.

Ο κ. Αναστασιάδης, μετά τη συνάντησή του την Τρίτη με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, τόνισε πως εάν η Τουρκία δεν σταματήσει τις ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαρώσια και δεν εγκαταλείψει την πρόταση για δύο κράτη, η Κύπρος θα θέσει βέτο τον Ιούνιο.

Σχολιάζοντας ο κ. Τατάρ, υποστήριξε ότι αυτές οι προϋποθέσεις του προέδρου Αναστασιάδη περιλαμβάνουν «απειλές κατά της ΕΕ, της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων και δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές από εμάς ούτε θα δεχθούμε την ηγεμονική στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Επιμένει στα δύο κράτη

«Δεν θα εγκαταλείψουμε την πρόταση για λύση στη βάση δύο κυρίαρχων ίσων κρατών που θέσαμε στο τραπέζι στη Γενεύη, και η οποία στηρίζεται από την Τουρκία, τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα της περιοχής.

»Η πρωτοβουλία στα Βαρώσια και οι εργασίες για το φυσικό αέριο στην Αν. Μεσόγειο θα συνεχιστούν», πρόσθεσε.

Ισχυρίστηκε ότι η «θαρραλέα στάση των Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι στράφηκαν στις απειλές», είναι επειδή η ΕΕ επέτρεψε μια μονομερή και άδικη συμμετοχή της «νοτίου Κύπρου» – όπως χαρακτήρισε τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας – στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους.

Αυτή η στάση της ΕΕ, τόνισε, οδηγεί σε αδιέξοδο. Η ΕΕ έχασε την αντικειμενικότητά της στο Κυπριακό και μαζί με τους Ελληνοκύπριους και τους Ελληνες ασκούν πίεση στην Τουρκία, υπογράμμισε.

Στον ίδιο δρόμο

Κάνοντας λόγο για υποσχέσεις της ΕΕ μετά το Σχέδιο Ανάν που δεν τηρήθηκαν, ο κατοχικός Τατάρ είπε ότι το Κυπριακό ακόμη χρησιμοποιείται ως εμπόδιο για την Τουρκία και τίθενται όροι απαράδεκτοι. Εμείς, ξεκαθάρισε, θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που καθορίσαμε μαζί με την Τουρκία.

Ανέφερε ότι η «νότια Κύπρος» και η Ελλάδα, ως μέλη της ΕΕ, επιβάλλουν στο ψευδοκράτος και την Τουρκία θέματα στο Κυπριακό, χρησιμοποιώντας την Ευρώπη με απειλές και πρόσθεσε ότι θα παρακολουθούν τί στάση θα τηρήσει η ΕΕ σε σχέση με τις δηλώσεις του προέδρου Αναστασιάδη.

Ελπίζουμε, κατέληξε, η ΕΕ να αντιδράσει και να σταματήσει τη στάση της υπέρ των Ελληνοκυπρίων και να είναι απλώς δίκαιη.

Σχετικά άρθρα