Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρατούμενη για 2 μήνες σε φυλακή της KGB η σύντροφος του Ρόμαν Προτάσεβιτς

Κρατούμενη για 2 μήνες σε φυλακή της KGB η σύντροφος του Ρόμαν Προτάσεβιτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ryanair - Αεροπορική Εταιρεία, Αεροπειρατεία, Αεροσκάφος, Αλεξάντρ Λουκασένκο, Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, Λευκορωσία, Ρόμαν Προτάσεβιτς, Ρωσία,

Kρατούμενη για δύο μήνες θα παραμείνει η 23χρονη Ρωσίδα, Σοφία Σαπέγκα, σύντροφος του Λευκορώσου δημοσιογράφου Ρόμαν Προτάσεβιτς, που συνελήφθη μετά την εξαναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στο αεροδρόμιο του Μινσκ.

«Είναι απολύτως σωστό, την μετέφεραν σε φυλακή της KGB, η κράτηση της παρατάθηκε για δύο μήνες» δήλωσε ο πατέρας της Ρωσίδας φοιτήτριας που συνελήφθη μαζί με τον αντιπολιτευόμενο δημοσιογράφο την Κυριακή, στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΤΑSS.

Στα κέντρα κράτησης της Λευκορωσίας, οι διαδηλωτές που συλλαμβάνονται, ξυλοκοπούνται άγρια, λιμοκτονούν, στερούνται ύπνου και εξαναγκάζονται να υπογράψουν ότι ομολογούν για εγκλήματα που δεν έχουν κάνει. Κι όλα αυτά υπό κτηνώδεις συνθήκες.

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, ο Λευκορώσος αντιφρονών δημοσιογράφος, που κρατείται από τις αρχές του Μινσκ, Ρόμαν Προτάσεβιτς, υπέστη και αυτός βασανιστήρια αφότου συνελήφθη στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας.

Χθες το βράδυ, ο 26χρονος αντιφρονών φέρεται να «ομολόγησε» ότι αυτός είχε ενορχηστρώσει τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στο Μινσκ το 2020 με το πατέρα του να επισημαίνει ότι το επίμαχο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media είναι προϊόν εξαναγκασμού κι ότι το παιδί του έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού.

Σχετικά άρθρα