Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελβετική εφημερίδα: Στην Ελβετία η Σύνοδος Κορυφής Μπάιντεν-Πούτιν

Ελβετική εφημερίδα: Στην Ελβετία η Σύνοδος Κορυφής Μπάιντεν-Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γενεύη, Ελβετία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρωσία, Τζο Μπάιντεν,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλάντιμιρ Πούτιν, θα συναντηθούν στην Ελβετία, για την πρώτη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας, γράφει η ελβετική εφημερίδα «Tages-Anzeiger», επικαλούμενη «αξιόπιστες πηγές».

Μια αμερικανική αποστολή βρίσκεται ήδη στη Γενεύη για το σκοπό αυτό, προστίθεται στο δημοσίευμα. Παρατηρητές αεροπλάνων ανέφεραν στο Twitter ότι είδαν ένα ασυνήθιστο αμερικανικό μεταγωγικό να προσγειώνεται την Κυριακή στο αεροδρόμιο της πόλης.

Η Tages-Anzeiger γράφει ότι ο ακριβής χρόνος και τόπος της συνόδου παραμένει ασαφής.

Ενδέχεται όμως να διεξαχθεί στη Γενεύη, εντός των δύο επόμενων εβδομάδων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα επίσημο σχόλιο, ούτε από την Ουάσιγκτον, ούτε από τη Μόσχα.

Αν και οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, και ο Ρώσος ομόλογός του, Νικολάι Πατρούσεφ, είχαν νωρίτερα σήμερα συνομιλίες στη Γενεύη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας πιθανής συνόδου, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «σημαντική» τη συνάντηση αυτή για την προετοιμασία μιας συνόδου κορυφής, διευκρινίζοντας ότι Σάλιβαν και Πετρούσεφ συζήτησαν «μια σειρά θεμάτων».

«Η συνάντηση ήταν ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας σχεδιαζόμενης συνόδου ΗΠΑ-Ρωσίας, η ημερομηνία και η τοποθεσία της οποίας θα ανακοινωθούν αργότερα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες της Tages-Anzeiger, αλλά τόνισε ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη να παράσχει «κάθε χρήσιμη και επιθυμητή υπηρεσία».

Σχετικά άρθρα