Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεντάτ Πεκέρ: Το τουρκικό καθεστώς φέρνει κοκαΐνη από την Κολομβία μέσω Βενεζουέλας

Σεντάτ Πεκέρ: Το τουρκικό καθεστώς φέρνει κοκαΐνη από την Κολομβία μέσω Βενεζουέλας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Εμπόριο Ναρκωτικών, Κοκαΐνη, Κολομβία, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Ναρκωτικά, Σεντάτ Πεκέρ, Σουλεϊμάν Σοϊλού, Τουρκία,

Ο Τούρκος μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ κατήγγειλε δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης από την Κολομβία στην Τουρκία, με τη συμμετοχή ερντογανικών κύκλων.

Ο Σεντάτ Πεκέρ εγκατέλειψε την Τουρκία στα τέλη του 2019, αφού, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ενημερώθηκε για εμπιστευτική έρευνα εναντίον του.

Από τις αρχές Μαΐου αναρτά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία εξαπολύει σοβαρές κατηγορίες εναντίον πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων και φιλοκυβερνητικών κύκλων, για βιασμούς, δολοφονίες, κατάσχεση περιουσιών και διακίνηση ναρκωτικών.

Από τις αρχές Μαΐου αναρτά δύο βίντεο την εβδομάδα, τα οποία σημειώνουν εκατομμύρια προβολές.

Αποκαλύπτοντας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το κρατικό-παρακρατικό λαθρεμπόριο κοκαΐνης από την Κολομβία στην Τουρκία, αναφέρθηκε σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις της Αστυνομίας της Κολομβίας και του Παναμά πέρσι, όπου κατασχέθηκαν πέντε τόνοι και 680 κιλά κοκαΐνης σε πλοία με προορισμό την Τουρκία.

Μετά τις αστυνομικές επιχειρήσεις ισχυρίστηκε ότι ο Ερκάμ Γιλντιρίμ, γιος του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρωτοπαλίκαρου του Ερντογάν, ταξίδεψε στη Βενεζουέλα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για να δημιουργήσει μια νέα διαδρομή. Σε κάθε επίσκεψη στη χώρα έμεινε τέσσερις μέρες, ισχυρίστηκε ο Σεντάτ Πεκέρ.

Επέλεξαν τη Βενεζουέλα επειδή η αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) δεν μπορεί να παρέμβει στη χώρα και είναι εύκολο να μεταφερθεί η κοκαΐνη από την Κολομβία, η οποία έχει κοινά σύνορα με τη Βενεζουέλα μήκους 800 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον Πεκέρ.

Απαντώντας στον Πεκέρ, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι ο γιος του πήγε στη Βενεζουέλα για «διανομή προμηθειών Covid».

Είπε επίσης ότι ο Ερκάμ Γιλντίριμ ταξίδεψε στη Βενεζουέλα μια φορά και ήταν τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τον Πεκέρ, αφού η κοκαΐνη φθάσει από την Κολομβία στην Τουρκία, διαμοιράζεται σε μικρότερα πακέτα σε γιοτ και ορισμένα από αυτά τα σκάφη καταπλέουν στη μαρίνα Γιαλικαβάκ, μια μαρίνα για πολυτελή γιοτ στην Αλικαρνασσό (Μποντρούμ).

Ο Πεκέρ ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Χαλίλ Φαλιαλί, επιχειρηματίας από τα κατεχόμενα της Κύπρου, ήταν επίσης κεντρικό πρόσωπο στη διακίνηση κοκαΐνης, οργανώνοντας το οικονομικό της μέρος. Είχε επίσης ερευνηθεί από τη DEA στο παρελθόν, είπε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο στο YouTube, ο Φαλιαλί αρνήθηκε ότι συμμετείχε σε οποιαδήποτε παράνομη επιχείρηση. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι ερευνήθηκε από την αμερικανική DEA.

Στο τρίτο του βίντεο ο Πεκέρ μίλησε και για τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας.

Ισχυρίστηκε ότι ο Σοϊλού τον ενημέρωσε για την έρευνα εναντίον του, ώστε να μπορέσει να εγκαταλείψει τη χώρα προτού συλληφθεί.

Ο Πεκέρ υποστήριξε επίσης ότι ο Σοϊλού του υποσχέθηκε ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στην Τουρκία τον Απρίλιο όταν «πολλά πράγματα θα άλλαζαν στη χώρα», κάτι που δεν συνέβη.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές ευρείας κλίμακας τον Απρίλιο στο πλαίσιο έρευνας για τη μαφιόζικη οργάνωση που φέρεται να ηγείται ο Πεκέρ.

Ο Πεκέρ λέει ότι αποφάσισε να κάνει τα βίντεο εξαιτίας της άσχημης μεταχείρισης της γυναίκας και των παιδιών του από την τουρκική Αστυνομία, κατά την επιδρομή στη βίλα τους στο Μπεϊκόζ της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης.

Ισχυρίζεται ότι αρχικά δεν συμμετείχαν γυναίκες αστυνομικοί στην επιδρομή και ότι σημάδεψαν με όπλα τα παιδιά του.

Ο υπουργός Σοϊλού αρνήθηκε τις κατηγορίες μιλώντας στην τουρκική κρατική τηλεόραση και χαρακτήρισε τον Πεκέρ «έναν ανίσχυρο άνδρα που κρύβεται πίσω από τα εσώρουχα της γυναίκας του».

Ποιος είναι ο Σεντάτ Πεκέρ

Ο Σεντάτ Πεκέρ εγκατέλειψε την Τουρκία στα τέλη του 2019 και αρχικά είχε κατηγορήσει ως υπεύθυνο για τη φυγή του τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, τον γαμπρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τότε υπουργό Οικονομικών. Λέει ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Περιγράφοντας τον εαυτό του ως «παντουρκιστή», έγινε ένθερμος υποστηρικτής του AKP μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή το 2015.

Από τις 2 Μαΐου, ο Πεκέρ αναρτά βίντεο στο YouTube, όπου εξαπολύει σοβαρές κατηγορίες εναντίον ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων και προσώπων που βρίσκονται κοντά στο ισλαμιστικό κυβερνών κόμμα AKP.

Σχετικά άρθρα