Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος προειδοποίησε ότι θα εξαπολύσει αντεπίθεση στους Κούρδους (SDF) και θα αποκεφαλίσει τους συνεργάτες τους

Το Ισλαμικό Κράτος προειδοποίησε ότι θα εξαπολύσει αντεπίθεση στους Κούρδους (SDF) και θα αποκεφαλίσει τους συνεργάτες τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) τοιχοκόλλησε και μοίρασε προκηρύξεις στις, ελεγχόμενες από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), πόλεις Αλ Καραμά και Αλ Μανσούρα, στην επαρχία Ράκα της Συρίας, προειδοποιώντας τους ντόπιους να μη συνεργάζονται με τις «άθεες» SDF, προαναγγέλλοντας επιθέσεις στα σημεία ελέγχου και στα διοικητήρια τους.

Όπως μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), στις προκηρύξεις γράφονται τα ακόλουθα:

«Σας προειδοποιούμε ενάντια στους άθεους, μην εντάσσεστε τις τάξεις τους, ούτε να πλησιάζετε στα διοικητήρια και σημεία ελέγχου τους.

»Καλούμε τον καθένα από εσάς και τους γιους σας, που συνεργάζεστε μαζί τους, να μετανοήσετε, πριν γίνετε στόχοι.

»Μην νομίζετε ότι θα γλιτώσετε από τα χέρια μας ή ότι δεν γνωρίζουμε το κακό που κάνετε εναντίον μας.

»Λαμβάνουμε λίστες από καλούς ανθρώπους και μονοθεϊστές, που αναφέρουν όλα τα ονόματα όσων εμπλέκονται σε τέτοιες πράξεις.

»Ξυπνήστε και κρατήστε τους γιους σας μακριά από τους αποστάτες.

»Και εσείς, οι άθεοι Κούρδοι και οι συνεργαζόμενοι μαζί σας διοικητές, στρατιώτες, πράκτορες, πληροφοριοδότες και πρεσβύτεροι των φυλών, θα πληρώσετε για τις πρακτικές σας και τις παραβιάσεις σας εναντίον των μουσουλμάνων και τις συλλήψεις αγνών γυναικών.

»Θα πληρώσετε για τις παραβιάσεις και την καταπίεση σας στους μουσουλμάνους και τον αγώνα σας ενάντια στο Ισλάμ.

»Σας βλέπουμε, αλλά δεν μας βλέπετε. Περιμένετε την τιμωρία σας».

Στις 16 Μαΐου, οι ακτιβιστές του SOHR είδαν παρόμοιες προκηρύξεις που είχαν κολληθεί στις πόρτες των καταστημάτων και στους τοίχους των περιοχών Αλ Τζαζάρα, Αλ Καμπάρ, Αλ Κασρά και Αλ Χαρμουσίγια, που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη δυτική ύπαιθρο της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζουρ.

Και εκείνα τα φυλλάδια ανέφεραν απειλές από το Ισλαμικό Κράτος προς τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), προς τους φυλάρχους και τις αραβικές φυλές που «συνεργάζονται» μαζί τους.

Το Ισλαμικό Κράτος προειδοποίησε επίσης τους ανθρώπους να μην πλησιάζουν τα κεντρικά γραφεία και τις θέσεις των SDF, διαφορετικά θα τους επιτεθούν. Το Ισλαμικό Κράτος απείλησε να αποκεφαλίσει τους συνεργάτες των SDF.

Σχετικά άρθρα