Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Συνελήφθησαν 127 «γκιουλενιστές» κατηγορούμενοι για διασπορά κορωνοϊού και ομοφυλοφιλίας

Τουρκία: Συνελήφθησαν 127 «γκιουλενιστές» κατηγορούμενοι για διασπορά κορωνοϊού και ομοφυλοφιλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Πραξικόπημα Τουρκία, Σεντάτ Πεκέρ, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

Οι τουρκικές αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν την Παρασκευή 127 κατηγορούμενους για οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν σε αστυνομικές επιδρομές σε 14 επαρχίες. Οι ίδιοι φερόμενοι «γκιουλεντιστές» κατηγορούνται για σκόπιμη διασπορά της COVID-19 και η συμμετοχή σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Demirören.

Οι οπαδοί του αυτοεξόριστου Τούρκου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν -και ο ίδιος- κατηγορούνται από την τουρκική κυβέρνηση ότι διέπραξαν το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016. Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή ή εμπλοκή του στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οι νέοι συλληφθέντες, στους οποίους περιλαμβάνονται 17 πρώην αστυνομικοί διοικητές, επτά αξιωματικοί του στρατού και 43 υπαξιωματικοί, διερευνούνται στο πλαίσιο δύο χωριστών ερευνών.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι παρέχουν οικονομική υποστήριξη στις οικογένειες ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα για φερόμενες σχέσεις με το υποτιθέμενο δίκτυο του Γκουλέν, ύποπτες επικοινωνίες μεταξύ τους στο Διαδίκτυο και μέσω διαδικτυακών παιχνιδιών, και ότι σχεδιασμών να διαφύγουν παράνομα στο εξωτερικό.

Αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες ασυνήθιστες για οπαδούς του Γκιουλέν, όπως η σκόπιμη διάδοση της COVID-19, η εμπλοκή σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις, τρόπο ζωής υπεράνω των δυνατοτήτων τους και σπάταλη χρημάτων του δικτύου Γκιουλέν σε ιερόδουλες.

Να σημειωθεί ότι ορισμένες από αυτές τις κατηγορίες, για παράδειγμα η ομοφυλοφιλία, δεν αποτελούν εγκλήματα βάσει του τουρκικού νόμου.

Επιπλέον, η Αστυνομία παρουσίασε ένα αντίτυπο βιβλίου, που βρέθηκε στο σπίτι ενός συλληφθέντα, το οποίο είχε εκδοθεί από την καθημερινή εφημερίδα «Zaman», ως απόδειξη συμμετοχής του στο δίκτυο του Γκιουλέν.

Η εφημερίδα «Zaman», που θεωρούνταν γκιουλενική, έκλεισε από την κυβέρνηση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Να προστεθεί σε αυτό το σημείο ότι βιβλία που εκδόθηκαν στο παρελθόν από οργανισμούς ή εκδοτικούς οίκους που μετά συνδέθηκαν με το υποτιθέμενο δίκτυο «γκιουλενιστών» θεωρούνται από τις τουρκικές Αρχές αποδεικτικά στοιχεία συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, για αυτό χιλιάδες Τούρκοι αναγκάστηκαν να καταστρέψουν εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία για να αποφύγουν να κατηγορηθούν για τρομοκράτες.

Οι συλλήψεις της Παρασκευής έρχονται σε μια στιγμή που το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας συγκλονίζεται από τους ισχυρισμούς ενός ηγέτη της του τουρκικής μαφίας, του Σεντάτ Πεκέρ (Sedat Peker), ο οποίος έχει προχωρήσει σε τρομερές αποκαλύψεις από το κανάλι του στο YouTube σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ ορισμένων κυβερνητικών αξιωματούχων και του οργανωμένου εγκλήματος.

Σχετικά άρθρα