Μετάλλαξη ΔέλταΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βουλγαρία επιφυλακτική με τη συμβιβαστική πρόταση της ΕΕ για τη Βόρεια Μακεδονία

Η Βουλγαρία επιφυλακτική με τη συμβιβαστική πρόταση της ΕΕ για τη Βόρεια Μακεδονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ράντμιλα Σεκερίνσκα, Σκόπια,

Η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ράντμιλα Σεκερίνσκα, εκτίμησε ότι η πρόταση που κόμισαν σε Σόφια και Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα και ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Όλιβερ Βαρχέι, σχετικά με την επίλυση των διαφορών μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και σημαίνει πως η ΕΕ αναλαμβάνει πλέον σαφή και συγκεκριμένη δράση για την απεμπλοκή της ευρωπαϊκής πορείας των Σκοπίων.

Η Ράντμιλα Σεκερίνσκα, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Kanal 5, σημείωσε ότι είναι σαφές σε όλους ότι 26 χώρες-μέλη της ΕΕ υποστηρίζουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ και μόνον μία, η Βουλγαρία, αντιτίθεται.

Σχετικά με την επιφυλακτική στάση της Βουλγαρίας απέναντι στη πρόταση που κατέθεσαν οι Σίλβα και Βαρχέι, η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας ανέφερε ότι η Σόφια μάλλον δεν είναι ευτυχής με την πρόταση.

«Είναι προφανές ότι η Βουλγαρία δεν είναι πολύ ευχαριστημένη με την πρόταση.

»Νομίζω ότι γι ‘αυτό τον λόγο την διέρρευσαν στην κοινή γνώμη, για να την κάψουν» είπε η Σεκερίνσκα.

Οι δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ κατέθεσαν την Παρασκευή, κατά την επίσκεψή τους σε Σόφια και Σκόπια, μία πρόταση για την επίλυση των διαφορών μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας, το περιεχόμενο της οποίας δεν γνωστοποιήθηκε επίσημα.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, εκτίμησε ότι η πρόταση αποτελεί «καλή βάση» για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών, ωστόσο η επίσημη Σόφια εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτική και σημείωσε ότι η Βουλγαρία δεν μπορεί να μεταβάλει τη θέση της απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία.

Σχετικά άρθρα