Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Οι Μοσχοβίτες αρνούνται να εμβολιαστούν

Ρωσία: Οι Μοσχοβίτες αρνούνται να εμβολιαστούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μόσχα, Ρωσία,

Ο δήμαρχος της Μόσχας εμφανίσθηκε απελπισμένος από την βραδύτητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19 στην ρωσική πρωτεύουσα, όπου κάτοικοι, παρά την θνητότητα, αρνούνται το εμβόλιο, το οποίο, ωστόσο, διατίθεται σε αφθονία.

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να αρρωσταίνουν, οι άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν και δεν θέλουν να εμβολιασθούν», δήλωσε ο Σεργκέι Σομπιάνιν σε συνάντησή του με Μοσχοβίτες την περασμένη εβδομάδα, το βίντεο από την οποία αναρτήθηκε σήμερα την ιστοσελίδα του δήμου.

«Είναι απογοητευτικό, διότι εδώ και έξι μήνες δεν υπάρχουν περιορισμοί στον εμβολιασμό», υπενθύμισε, καθώς η Μόσχα ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού με το εμβόλιο Spoutnik-V τον Δεκέμβριο για να την διευρύνει πολύ σύντομα στο σύνολο του πληθυσμού.

Εμβολιαστικά κέντρα έχουν ανοίξει παντού στην πόλη, ακόμη και σε εμπορικά κέντρα και πάρκα.

Αλλά μόνο 1,3 εκατομμύριο Μοσχοβίτες έχουν εμβολιασθεί, δηλαδή το 10% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Σχεδόν παντού στη Ρωσία η εμβολιαστική εκστρατεία παραπαίει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gogov, μόνο 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί σε ολόκληρη την Ρωσία.

Ελλείψει καθημερινών επίσημων στοιχείων, η ιστοσελίδα συνδυάζει τα δεδομένα πολλών επίσημων και δημοσιογραφικών πηγών για να υπολογίσει την εξέλιξη του εμβολιασμού στην χώρα των 146 εκατομμυρίων κατοίκων.

Μόνο 10,4 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν λάβει τις δύο αναγκαίες δόσεις του εμβολίου.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμείχθηκε προσωπικά τις τελευταίες εβδομάδες στις προσπάθειες να πεισθούν οι Ρώσοι να εμβολιασθούν, ώστε η συλλογική ανοσία να έχει επιτευχθεί το φθινόπωρο 2021.

Όμως, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Levada που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, το 62% των ερωτηθέντων δεν προτίθεται να εμβολιασθεί, λόγω της καχυποψίας που τρέφει ο ρωσικός πληθυσμός απέναντι στις αρχές της χώρας.

Ωστόσο, η Ρωσία είναι μία από τις πλέον πληγείσες από την επιδημία χώρες.

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία Rosstat, περί τους 250.000 θάνατοι συνδέονταν με την Covid-19 στο τέλος του Μαρτίου, δηλαδή αριθμός διπλάσιος αυτού που ανακοινώνεται κατά την καθημερινή καταγραφή των θανάτων από την κυβέρνηση.

Έπειτα από το φονικό κύμα της επιδημίας το φθινόπωρο και τον χειμώνα, τα κρούσματα άρχισαν να μειώνονται.

Αλλά οι Αρχές ανησυχούν για τρίτο κύμα που αρχίζει να προαναγγέλλεται, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αρχίσει να αυξάνεται.

«Η κατάσταση με την νόσο που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό παραμένει τεταμένη», παραδέχθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράτσκο.

Σχετικά άρθρα