Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δίχως υποστήριξη από τη Δύση η Αρμενία στρέφεται στο Ιράν για να εκδιώξει τους Αζέρους εισβολείς από το Σιγιούνικ

Δίχως υποστήριξη από τη Δύση η Αρμενία στρέφεται στο Ιράν για να εκδιώξει τους Αζέρους εισβολείς από το Σιγιούνικ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ιράν, Καύκασος,

Η Αρμενία δηλώνει ότι είναι έτοιμη για στρατιωτική λύση στην κρίση στο Σιγιούνικ, ελλείψει ειρηνικής επιλογής – οι ένοπλες δυνάμεις διατηρούν το δικαίωμα να λύσουν το πρόβλημα με τη βία.

Στρατιωτικές δυνάμεις των Αζέρων έχουν εισβάλει σε αρμενικό έδαφος σε βάθος περίπου 2 χλμ στην συγκεκριμένη περιοχή, ενώ υπήρξαν συμπλοκές με Αρμένιους στρατιώτες οι οποίοι αποχώρησαν από το σημείο.

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολά Πασινιάν, ο οποίος φαίνεται ότι καταγράφει άλλη μια μεγάλη ήττα για την Αρμενία, δηλώνει έτοιμος να διατάξει στρατιωτική δράση για να εκδιωχθούν οι Αζέροι από το έδαφος της Αρμενίας το οποίο έχουν καταλάβει.

Η συγκεκριμένη περιοχή όμως όπου έγινε εισβολή των Αζέρων, βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχει τις τελευταίες ώρες συνεχής επικοινωνία μεταξύ των αρμενικών και τον ιρανικών ενόπλων δυνάμεων σε ανώτατο επίπεδο.

Ιρανοί αξιωματικοί έχουν επισκεφθεί το Γιερεβάν, ενώ την ίδια στιγμή έχουν παρατηρηθεί ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να περιπολούν την περιοχή πάνω από τους Αζέρους στρατιώτες.

Υπάρχει λοιπόν διάχυτη η πληροφορία για στρατιωτική σύμπραξη Αρμενίας – Ιράν με σκοπό να εκδιωχθούν οι Αζέροι από το έδαφος της Αρμενίας, αφού και το Ιράν θεωρεί ότι οι κινήσεις αυτές του αζερικού στρατού συνιστούν απειλή και για την δική του εδαφική κυριαρχία.

Μιντιακοί ακτιβιστές μεταδίδουν στο Twitter ότι Αρμένιοι παραστρατιωτικοί εθελοντές πυκνώνουν τις γραμμές του αρμενικού στρατού στο Σιγιούνικ.

Σχετικά άρθρα