Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναστασιάδης: Είμαστε σε επαφή με χώρες της περιοχής για να επικρατήσει η ειρήνη στη Μ. Ανατολή

Αναστασιάδης: Είμαστε σε επαφή με χώρες της περιοχής για να επικρατήσει η ειρήνη στη Μ. Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ιορδανία, Ισραήλ, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι,

Η κυπριακή κυβέρνηση είναι σε επαφή με χώρες της περιοχής, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας χωρών για να επικρατήσει η ειρήνη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις του Cyprus Environmental Industries, στη βιομηχανική περιοχή Γερίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς για την κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, είπε ότι «είμαστε σε επικοινωνία με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και όχι μόνο, αλλά και άλλων αραβικών χωρών.

«Εκείνο που έχει σημασία είναι να δούμε μέσα από τις όλες διεργασίες που γίνονται να επικρατήσει ειρήνη στη γειτονιά μας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι εμπλέκεται και η Τουρκία σε αυτή την αναταραχή και ερωτηθείς αν αυτό θα επηρεάσει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:

«Δεν βλέπω πώς συσχετίζεται το ένα με το άλλο. Ένα υπαρκτό είναι το πρόβλημα της Κύπρου, άλλο υπαρκτό είναι το Παλαιστινιακό».

Ερωτηθείς πώς αξιολογεί τη στάση των ΗΠΑ στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος είπε ότι «οι σχέσεις με τις ΗΠΑ έχουν βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό και αυτό ήταν πάντα επιδίωξη μας -χωρίς να διαταράσσουμε τις σχέσεις μας με παραδοσιακούς φίλους, όπως η Ρωσία και άλλες χώρες την ίδια ώρα να αναπτύξουμε και σχέσεις με τις ΗΠΑ.

»Οι σχέσεις μου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ξεκινούν από τότε που ήταν αντιπρόεδρος, το ενδιαφέρον του για το Κυπριακό ξεκινά από τότε που δημιουργήθηκε, δηλαδή το 1974 μετά την εισβολή.

»Αυτό που με χαροποιεί είναι η δήλωση του ότι εμμένει στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος».

Σε ερώτηση αν θα επισκεφθεί την Κύπρο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό είναι κάπως δύσκολο να προκαθοριστεί ιδιαίτερα από μένα, λαμβάνοντας υπόψη και τον φόρτο εργασίας, αλλά και την αξιολόγηση που κάνει κάθε ένας των ηγετών των μεγάλων χωρών.

»Έχω την εντύπωση πως αυτό είναι κάτι που αφορά τον ίδιο, όμως, προσβλέπω σε σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία».

Σχετικά άρθρα