Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατομμυριούχοι διαδήλωσαν έξω από σπίτια του Τζεφ Μπέζος υπέρ της φορολόγησης πλουσίων (βίντεο)

Εκατομμυριούχοι διαδήλωσαν έξω από σπίτια του Τζεφ Μπέζος υπέρ της φορολόγησης πλουσίων (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πλούσιοι και Διάσημοι, Τζεφ Μπέζος,

Τη διαδήλωση ανήμερα της Ημέρας των Φόρων, κατά την οποία οι Αμερικανοί υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, διοργάνωσαν οι «Πατριώτες Εκατομμυριούχοι», μια ομάδα πλουσίων, που τάσσεται υπέρ προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, για να υπογραμμίσει το σχέδιο του Τζο Μπάιντεν να αυξήσει τους φόρους σε μεγάλες επιχειρήσεις και ιδιώτες με ετήσιο εισόδημα άνω των 400.000$, ώστε να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα των δύο τρισ. δολαρίων για τη βελτίωση των υποδομών των ΗΠΑ, αλλά και το επιλεγόμενο American Families Plan («Σχέδιο για τις αμερικανικές οικογένειες») των 1,8 τρισ. δολαρίων που περιλαμβάνει επενδύσεις επικεντρωμένες στα παιδιά, στην οικογένεια και την υγεία.

Οι «Πατριώτες Εκατομμυριούχοι», τα μέλη των οποίων βγάζουν ετησίως πάνω από ένα εκατ. δολάρια ή διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία άνω των 5 εκατ. δολαρίων, διαδήλωσαν έξω από τα σπίτια του Μπέζος – πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη – κρατώντας πλακάτ που ανέγραφαν:

«Κόψτε τις βλακείες. Φορολογήστε τους πλούσιους».

«Καταλήγουμε με λίγους πλούσιους και πολλούς φτωχούς κι αυτό δεν λειτουργεί.

»Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι μια βιώσιμη κοινωνία», τόνισε στον Guardian ο Μόρις Πέραλ, εκπρόσωπος των Πατριωτών Εκατομμυριούχων και πρώην στέλεχος της BlackRock.

O Τζεφ Μπέζος έχει δηλώσει ότι υποστηρίξει την αύξηση των εταιρικών φόρων, αλλά η Amazon έχει μπει εδώ και καιρό στο σταυρόνημα διαδηλώσεων για φοροαποφυγή.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του προοδευτικού Ινστιτούτου Φορολογίας και Οικονομικής Πολιτικής τον Φεβρουάριο, η Amazon κατέβαλε τον περασμένο χρόνο ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος μόνον 9,4%, δηλαδή κάτω από το μισό του θεσπισμένου ορίου του 21%.

Ο Τζεφ Μπέζος είναι το πρότυπο της απόλυτης ανοησίας του φορολογικού κώδικα της χώρας», είπε στο CNBC η Έρικα Πέιν, ιδρύτρια και πρόεδρος των Πατριωτών Εκατομμυριούχων τονίζοντας ότι ο ιδρυτής της Amazon φέρεται να έχει παραγγείλει ένα τεράστιο γιοτ αξίας άνω του μισού δισ. και με την τεράστια περιουσία του θα έπρεπε να πληρώνει πολύ περισσότερα σε φόρους.

Σύμφωνα με το Forbes η καθαρή περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη ξεπερνά τα 185 δισ. δολάρια.

Σχετικά άρθρα