Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λίβυος Βουλευτής: Η Τουρκία αρνείται να απομακρύνει στρατό και μισθοφόρους από τη Λιβύη

Λίβυος Βουλευτής: Η Τουρκία αρνείται να απομακρύνει στρατό και μισθοφόρους από τη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Μισθοφόροι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Λίβυος βουλευτής, Τζαμπάλα αλ Σαϊμπάνι, δήλωσε ότι υπάρχει αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των ξένων μαχητών και μισθοφόρων στη Λιβύη.

«Η Τουρκία δεν θέλει να απομακρύνει τις δυνάμεις της από τη Λιβύη, βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε με την (προηγούμενη) Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA)», δήλωσε ο Αλ Σαϊμπάνι στο Radio Sputnik.

Σημείωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν πίεση σε χώρες που παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και να τις αναγκάσουν να σταματήσουν το λαθρεμπόριο όπλων.

«Η παρουσία αυτών των δυνάμεων απειλεί την κατάπαυση του πυρός που μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή», σημείωσε.

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι η νέα μεταβατική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU) υποτίθεται ότι ασκεί την εξουσία της σε ολόκληρη τη χώρα και επιτυγχάνει ασφάλεια και σταθερότητα.

Ισχυρίστηκε ότι αρκετοί «παίκτες» παρεμποδίζουν το έργο της κυβέρνησης.

Ο Αλ Σαϊμπάνι τόνισε ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν την πολιτική διαδικασία και τις επερχόμενες εκλογές, «που χρειάζονται τη σταθερότητα και την ασφάλεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε ότι «ξένοι μαχητές εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στη Λιβύη», επιβεβαιώνοντας ότι εξακολουθούν να παραβιάζουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Ο Γκουτέρες ζήτησε την απόσυρση όλων των ξένων μαχητών από τη Λιβύη και τον τερματισμό των παραβιάσεων του εμπάργκο όπλων.

Σχετικά άρθρα