Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Γεωργία Τρισμπιώτη
Σύμβουλος Επικοινωνίας, Διεθνολόγος

“Όχι στο όνομά μου” – #NotInMyName

“Όχι στο όνομά μου” – #NotInMyName
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για #NotInMyName, ISIL, ISIS, Twitter, Βίντεο, Βρετανία, Γεωργία Τρισμπιώτη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Μουσουλμάνοι, Τζιχαντιστές,

H Active Change είναι μια βρετανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία μάχεται εναντίον «όλων των μορφών εξτρεμισμού» στη Μεγάλη Βρετανία.

Μια από τις πιο εμπνευσμένες διαδικτυακές καμπάνιες της είναι αυτή που ξεκίνησε πριν από δυο εβδομάδες στην Γηραιά Αλβιώνα και ονομάζεται “Not In My Name” (Όχι στο όνομά μου).

Η καμπάνια “Not In My Name” παρουσιάζει νεαρές και νεαρούς μουσουλμάνους οι οποίοι με το το σύνθημα “Μην σκοτώνετε αθώους στο όνομα μου” στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στο κόσμο καταγγέλλοντας τη βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους μετά τις δολοφονίες Αμερικανών, Βρετανών και Γάλλων υπηκόων από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε.

not-2

Η εκστρατεία ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου με ένα βίντεο στο YouTube, το οποίο έχει προβληθεί μέχρι σήμερα πάνω από 235.000 φορές, αλλά τις τελευταίες ημέρες αυτό που κάνει εντύπωση είναι το Twitter που “πήρε φωτιά”.

Σύμφωνα με το διαδικτυακό εργαλείο μέτρησης δεδομένων των κοινωνικών δικτύων Topsy, περισσότερα από 40.000 tweets μουσουλμάνων από όλο τον κόσμο στάλθηκαν στο hashtag #NotInMyName.

H εκστρατεία έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την πρόσφατη ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Οι μουσουλμανικές κοινότητες χωρών της Ευρώπης καταδικάζουν την ιδεολογία μίσους και βίας ενός αγνώστου προς αυτούς ισλάμ που αποποιούνται δημοσίως.

Το ηθικό ζήτημα όμως που δικαίως θέτουν πολλοί μουσουλμάνοι επικριτές της εν λόγω εκστρατείας είναι το αν και γιατί θα πρέπει να αποστασιοποιούνται δημοσίως από πράξεις που οι ίδιοι δεν έχουν εγκρίνει;

Το να παροτρύνεις μουσουλμάνους να καταγγείλουν δημοσίως το ισλαμικό κράτος φαίνεται αρκετά επιπόλαιο και επικίνδυνο γιατί η ενέργεια αυτή υποσυνείδητα ενισχύει αντί να αμβλύνει τη σύνδεση μεταξύ του Ισλάμ και της τρομοκρατίας.

Γιατί θα πρέπει οι μουσουλμάνοι να απολογηθούν για κάτι του οποίου ουδεμία ευθύνη φέρουν;

Και εάν οφείλουν να αντιδράσουν έτσι γιατί να μην ξεκινήσουν κάτι ανάλογο και οι Χριστιανοί του δυτικού κόσμου;

Για αρχή θα μπορούσαμε να προτείνουμε στους Καθολικούς να διαχωρίσουν την θέση τους από τους ιερείς παιδεραστές για παράδειγμα!

Παρακολουθείστε ζωντανά μέσω twitter τη ροή του hashtag:


Σχετικά άρθρα