Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Ιορδανία την Κυριακή ο Χριστοδουλίδης – Στο επίκεντρο η κλιμάκωση της βίας στην περιοχή

Στην Ιορδανία την Κυριακή ο Χριστοδουλίδης – Στο επίκεντρο η κλιμάκωση της βίας στην περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιορδανία, Ισραήλ, Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι,

Στο Αμμάν μεταβαίνει την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να πραγματοποιήσει επαφές και διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Αϊμάν αλ Σαφάντι.

Οι δύο Υπουργοί θα έχουν αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση και ακολούθως θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις με την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στα βήματα που πρέπει να γίνουν και στην ενίσχυση των προσπαθειών για άμεση αποκλιμάκωση.

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων θα γίνει ανασκόπηση ως προς την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη συνεργασία Κύπρου – Ιορδανίας και θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσής της, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις, μεταξύ άλλων, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, για τις σχέσεις ΕΕ-Ιορδανίας, καθώς και για θέματα που άπτονται της περιφερειακής συνεργασίας.

Μετά το πέρας των επαφών τους οι κκ. Χριστοδουλίδης και Σαφάντι θα προβούν σε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 16.30).

Σχετικά άρθρα