Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενίσχυση της κυβερνοάμυνας των ΗΠΑ με διάταγμα Μπάιντεν

Ενίσχυση της κυβερνοάμυνας των ΗΠΑ με διάταγμα Μπάιντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τζο Μπάιντεν, Χάκερς,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για τη βελτίωση των κυβερνοαμυνών των ΗΠΑ, στον απόηχο των πρόσφατων επιθέσεων, όπως στην Colonial Pipeline.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, παρουσιάζονται αυστηρές προθεσμίες για την βελτίωση των μέτρων ασφαλείας όλων των κυβερνητικών υπουργείων/ υπηρεσιών.

Το διάταγμα δεν συνετάχθη συγκεκριμένα για την πρόσφατη επίθεση, μα θεωρείται ότι καθυστέρησε προκειμένου να ληφθεί και αυτή υπόψιν.

Ο αρχικός «καταλύτης» ήταν η επίθεση στη SolarWinds, που ανακαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και ήταν μια από τις χειρότερες στην ιστορία, με τους χάκερ να έχουν πρόσβαση σε email και δίκτυα σε πολλά υπουργεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου κατηγορούν τη ρωσική κυβέρνηση.

Το διάταγμα επιτάσσει όλα τα υπουργεία/ υπηρεσίες να υιοθετήσουν multi-factor identification log-in συστήματα εντός 180 ημερών, να επιταχύνουν τις μεταβάσεις τους σε πλαίσια λειτουργίας cloud και zero trust, να υποδείξουν ποια μη απόρρητα δεδομένα είναι πολύ ευαίσθητα για να διατηρούνται σε κανονική αποθήκευση και να διεξάγουν πιο εκτενείς ελέγχους προμηθευτών κρίσιμων λογισμικών.

Επίσης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της κυβερνοάμυνας των ίδιων των υπηρεσιών κυβερνοασφαλείας, και στην αύξηση της διαφάνειας ως προς τις επιθέσεις που δέχονται.

Σχετικά άρθρα