Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανία κήρυξε τον πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)

Η Βρετανία κήρυξε τον πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Βρετανία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κύπρος, Ντέιβιντ Κάμερον, Τζιχαντιστές,

Στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μπαίνει και η Βρετανία μετά την σχεδόν καθολική υπερψήφιση από τα μέλη του Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα στην επίμαχη ψηφοφορία 524 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της αποστολής μαχητικών αεροσκαφών κατά των τζιχαντιστών του ISIS στη Συρία και το Ιράκ, ενώ μόλις 43 καταψήφισαν.

Μετά την υπερψήφιση της πολεμικής εμπλοκής της Βρετανίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, έξι μαχητικά αναμένεται να ενσωματωθούν άμεσα στα σμήνη των αεροσκαφών των ΗΠΑ, πέντε αραβικών χωρών και της Γαλλίας που βομβαρδίζουν ήδη θέσεις των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. 

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, τα μαχητικά που βρίσκονται στη Λεμεσσό εδώ και έξι εβδομάδες αναμένεται από σήμερα κιόλας να ξεκινήσουν τις αεροπορικές επιδρομές.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επέμενε στην ομιλία του ότι «Η Βρετανία δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα κοιτώντας αυτούς τους μανιακούς ψυχασθενείς τρομοκράτες».

Σχετικά άρθρα