Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιμάμογλου: Τις εκλογές της Κωνσταντινούπολης δεν μπορεί να τις χωνέψει ο Ερντογάν

Ιμάμογλου: Τις εκλογές της Κωνσταντινούπολης δεν μπορεί να τις χωνέψει ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκρέμ Ιμάμογλου, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία,

Στις φήμες που τον θέλουν να κατεβαίνει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στην Τουρκία απάντησε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης μέχρι στιγμής κερδίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ηγέτες των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, όπως ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) από το οποίο προέρχεται ο Ιμάμογλου ή η επικεφαλής του Καλού Κόμματος (İyi Parti), Μεράλ Ακσενέρ, χάνουν από τον Τούρκο πρόεδρο, αυξάνει τη φημολογία ότι ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι 9,5 μονάδες μπροστά από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με 45,5% έναντι 36% των προτιμήσεων.

Ο Ερντογάν χάνει και από τον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς με 47,9% έναντι 35,7%.

Ο ίδιος πάντως απάντησε ότι το μυαλό του βρίσκεται στο να γίνει ο πιο επιτυχημένος δήμαρχος στην ιστορία της Κωνσταντινούπολης.

«Δεν είμαι υποψήφιος. Το μυαλό μου λέει “Εσύ γίνε ο πιο επιτυχημένος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και του παρελθόντος και του μέλλοντος”.

»Αυτή τη στιγμή το μοναδικό πράγμα που έχω στο μυαλό μου είναι αυτό!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση, αφού η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, κατέθεσε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών και ζήτησε την απολογία του επειδή πριν ένα χρόνο όταν είχε επισκεφθεί τον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή, περπάτησε κρατώντας τα χέρια του πίσω από την πλάτη, κάτι που θεωρήθηκε προκλητικό και ασέβεια.

«Τις εκλογές της Κωνσταντινούπολης δεν μπορούν να τις χωνέψουν!», είπε χαρακτηριστικά ο Ιμάμογλου και στο σχόλιο του παρουσιαστή ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε απάντησε:

«Κι όμως! Να ιδού! Με πιάνουν γέλια!», ανέφερε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Πάντως η κόντρα καλά κρατεί ειδικά από την πλευρά του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε τον Ιμάμογλου ότι εξαφάνισε τα άλογα από τα Πριγκηπονήσια, όταν αντικαταστάθηκαν οι άμαξες πριν από περίπου ένα χρόνο από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Όταν δεν μπορούν να είναι υπεύθυνοι για τα άλογα της Πόλης, ούτε καν θέλω να σκεφτώ τι έχουν κάνει στα άλλα θέματα.

»Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο λαός μας και οι δημότες της Πόλης, τα βλέπουν αυτά, τα αξιολογούν και όταν φτάσει ο καιρός, θα δοθούν απαντήσεις στην κάλπη», είχε σχολιάσει ο Ερντογάν.

Πάντως ο Ιμάμογλου απάντησε για άλλη μία φορά χωρίς να επιτεθεί προσωπικά στον Τούρκο πρόεδρο.

«Μακάρι να είχαν ξεκινήσει μία έρευνα για τα άλογα στα νησιά αντί να με επικρίνουν γιατί είχα σταυρώσει τα χέρια πίσω από την πλάτη.

»Από πολύ παλιά μέχρι σήμερα, κάποιοι έκαναν πως δεν βλέπουν τα βάσανα των αλόγων, ενώ κάποιοι βρήκαν μία λύση.

»Απαιτώ να ξεκινήσει μία έρευνα γι’ αυτό», είπε ο Ιμάμογλου, ενώ σε τοποθέτησή του σε τηλεοπτική εκπομπή, σχολίασε:

«Ο πρόεδρος μας ρωτάει “που είναι αυτά τα άλογα;”. Κύριε υπουργέ Γεωργίας, βγείτε παρακαλώ και δώστε μία απάντηση».

Σχετικά άρθρα