Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εννέα Ιάπωνες εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος

Εννέα Ιάπωνες εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιαπωνία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Τζιχαντιστές,

Ο Τόσιο Ταμογκάμι, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας της Ιαπωνίας, υποστηρίζει σε ανάρτηση στο ιστολόγιό του ότι εννέα Ιάπωνες υπήκοοι έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Τόσιο Ταμογκάμι επικαλείται ως πληροφοριοδότη του τον Νισίμ Μπεν Σιτρίτ, γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, ο οποίος σύμφωνα με τον απόστρατο Ιάπωνα ανώτατο στρατιωτικό είναι εκείνος που τον ενημέρωσε σχετικά.

Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στην Ιαπωνία, ενώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επισήμανε σήμερα ότι η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με τον Τόσιο Ταμογκάμι, πέραν του αριθμού, δεν του δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες για τη δράση των Ιαπώνων που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος από στον Νισίμ Μπεν Σιτρίτ κατά τη συνάντησή τους. Ο Ισραηλινός αξιωματούχος είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στη θέση του πρεσβευτή της χώρας του στην Ιαπωνία.

«Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο», δήλωσε ο Ταμογκάμι. «Ήταν ολιγόλογος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το κείμενο στο ιστολόγιο του Ταμογκάμι η συνάντηση του με τον Ισραηλινό αξιωματούχο έγινε την 12η Σεπτεμβρίου στο Ισραήλ.

Σχετικά άρθρα